hír videók, animációk Kína üveghíd

Újabb "leghosszabb üveghíd" készült el Kínában


sebesp | 2020.09.07

Kínában alig telhet el esztendő anélkül, hogy egy kicsit hosszabb üvegpadlós hidat ne építenének. Ebben az évben 526 méterig jutottak, ami több mint kétszerese a budapesti Erzsébet híd támaszközének.

A Zhejiang Egyetem Építészeti Tervező és Kutató Intézete tervei alapján, Kína déli részén, a Huangchuan Három Szurdok területen építették meg a látványos építményt.

A turisztikai látványosságként épített 526,14 méter hosszú függőhíd a szurdok két oldalát köti össze, az alatta hömpölygő folyó felett 201 méterrel. A híd teljes befogadóképessége 500 fő.

Padlózata három réteg 4,5 cm vastag edzett laminált üvegből készül. Úgy tervezték, hogy a felülete teljesen tiszta, átlátszó legyen, hogy a turisták zavartalanul tekinthessenek le. Az üvegezés kristályszerű csillogással, nagy átlátszósággal és törésmutatóval teszi tökéletessé a híd fedélzetét.

Az acélkorlátokkal keretezett hídfelszín középen 8,8 méter szélesre tágul, nagy kilátóteraszokat hozva létre a látogatók számára, ahol megállhatnak és fényképezhetnek. A híd szerkezete a folyó két oldalán álló egy-egy vörös pilonra támasztott kábeleken függ.

A Huangchuan Three Gorges Scenic Area hídjának szerkezete a legújabb a Kínában a turisztikai látványosságként épült üvegpadlós hidak sorozatában. 2019-ben végzett becslés szerint tavaly közel 2 300 üveghíd volt az országban.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások