hír épületek cikk Kádár Mihály uszoda ZÁÉV Zalaegerszeg TSPC TSPC Csoport

Versenymedence-feltöltés, zuzmófal és parkosítás

finisben a zalaegerszegi uszoda kivitelezése


TSPC Csoport | 2021.11.08

Befejezéséhez közeledik a Zalaegerszegi Városi Uszoda építkezése, az uszodát a generáltervező TSPC Kft. (Kádár Mihály, Huszár Attila, Vezér-Vereb Éva) tervei alapján a ZÁÉV Zrt. munkatársai kivitelezik.

Az uszodában elkészültek az uszodatechnológiai légkezelők és a víztisztító berendezések, hamarosan befejeződnek a padló- és falburkolatok munkálatai. Az álmennyezeti rendszereket a napokban helyezik fel, ezek takarják majd el a fölöttük található komplex gépészeti rendszert.  

Közel a befejezés az 50 méteres, FINA-szabványos versenymedence esetében is, ahol jelenleg a műszaki ellenőrök vizsgálják, hogy a legmagasabb szintű előírásoknak is minden megfelel-e, ezt követően töltik fel a közel 2600 köbméteres medencét.

Az időjárás kedvez az őszi kivitelezési munkáknak: a parkosítás hamarosan lezárul és a kerítések kihelyezése után megkezdődik a kültéri vizes játszótér burkolatának kialakítása, a parkolók felfestése és helyükre kerülnek a szobrok is. A zöldítés beltéren is folytatódik: a wellness részlegen a napokban helyezik fel a 13 négyzetméteres zuzmófalat.

Zala megye legnagyobb uszodaberuházása, a Zalaegerszegi Városi Uszoda a Modern Városok Program keretében épül 1850 négyzetméternyi úszófelülettel, egy 8700 négyzetméteres, háromszintes épülettel és 260 a medencéhez tartozó fős lelátóval. Az új építményben a FINA-szabvány versenymedence mellett reprezentatív fogadócsarnokot, egyoldali lelátót, 10×16 méteres tanmedencét és hozzá kapcsolódó, barátságos „szülői letekintőt”, 10 fős épített jakuzzit merülőmedencével és pihenőterekkel kiegészült wellness központot, valamint fitnesztermet találunk majd.

Korábbi cikkünk a témában: TSPC: a fair play a fontos

Fotó: Umberto Pezzetta
Megrendelő: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata
Generáltervezés: TSPC Kft.
Kivitelezés: ZÁÉV Építőipari Zrt.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások