sebesp | 2018. október 6.
     
Egy férfi meghalt, miután eltalálta egy ablak, amely a Foster + Partners által tervezett Corniche tornyok egyik penthouse lakásából esett le Londonban.

Az 50-es éveiben járó ember végzetét 2018. október 2-án az Albert Embankment nemrégiben elkészült 85 méter magas toronyházából leesett ablak okozta – jelentette a BBC a helyszínre érkezett mentőszolgálattól értesülve az esetről. A baleset után készült fotók tanúsága szerint a homlokzati üvegezés egyik eleme hiányzik az épület egyik legfelső szintjén a Temze felőli oldalon.

A két, dupla belmagasságú átriummal bíró, háromszintes apartmannal koronázott Corniche tornyokon a közelmúltban fejezték be a munkálatokat. A lakóépület két toronyból áll, melyek magassága 15 és 27 emelet között változik, helyet adva 253 apartmannak, irodáknak, edzőteremnek és medencének.

A mély, negyedköríves loggiák, ívesen kanyargó ablakok és erkélyek a dizájn egyik meghatározó elemét képezik. A projekt a tágabban vett Nine Elms regenerációs övezet részét képezi a folyó délnyugati partja mentén számos további torony társaságában.

Az ingatlanfejlesztő St James cég sürgősséggel vizsgálja a baleset körülményeit, annál is inkább, mivel egy évvel ezelőtt már történt egy hasonló eset, melyet követően a homlokzati rendszer részleteit felülvizsgálták és áttervezték. Akkor szerencsére senki sem sérült meg.

Fotók: Sebes Péter

A szerző legújabb cikkei:
Drónvideó népszerűsíti Pest megye értékeit
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
A melankolikus építész és a bánatos rabbi háza
Megtaláltuk új Nemzeti Galéria testvérét, azt is a SANAA tervezte
Elhunyt Tokár György
A börtön világa építészeti motívumok segítségével
Bazi kis texasi lagzi egy ékszerdobozban
Hallott már a fémfáról?
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben + videó
Muku Óvoda, egysejtűek halmaza
A Millennium Házaként újul meg a Városliget egyik legszebb épülete + videó
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégiaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások