Legújabbak

Kik nyerték a fenntartható építészet nemzetközi díját?

iStvan | 2019.04.15.

A jordániai építész és képzőművész Ammar Khammash mellett négy másik építész is díjazásban részesült a 2019-es fenntartható építészet kategóriában: Dr. Werner Sobek (Németország), Ersen Gursel (Törökország), Rozana Montiel (Mexikó) és Jorge Lobos (Chile).

TÉR /// ERŐ

színkép | 2019.04.13.

A Műcsarnokban nyíló II. Nemzeti Építészeti Szalon, több száz épületet és tervezőt vonultat fel.

Trianon-emlékmű épül Budapesten a békeszerződés 100. évfordulója alkalmából

Java | 2019.04.13.

Zimay Balázs és Mohácsi Sándor munkája, egy négy méter széles, négy méter mély és száz méter hosszú, földbe mélyített emlékmű készül az Alkotmány utca Kossuth térhez közelebbi végén a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára. A Nemzeti összetartozás emlékhelye 5 milliárd forintból valósul meg.

Hurrikánbiztos lebegő várost vizionált a BIG

sebesp | 2019.04.11.

A BIG építésziroda 10 000 fős lebegő város koncepcióját vázolta fel, amely segítséget jelenthet a szélsőséges időjárási események esetén és az emelkedő tengervízszint által veszélyeztetett területek lakossága számára.

Skandináv minimalizmus, letisztult formavilág

MagócsiAnikó | 2019.04.11.

A Nordic Light Trióval a Váci úti irodafolyosó skandináv ékköve teljessé válik. A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett irodakomplexum harmadik egysége a meglévő épületegyüttes folytatásaként, annak értékeit és formakészletét átemelve valósul meg közel 25000 m2 bruttó szintterületen.

A budapesti Hard Rock Hotel újragondolta a hotel fogalmát

Java | 2019.04.11.

A floridai székhelyű Hard Rock International szállodalánc az utóbbi években egyre meghatározóbb szerepet játszik a nemzetközi szállodaiparban. A Redwood Holding egyik legújabb európai fejlesztése, mely elnyerte az Év Legjobb Hotelje címet is, Budapesten a Nagymező utcában nyitja meg a kapuit év végén.

A Magyar Zene Háza sem egyke?

sebesp | 2019.04.11.

Nemrégiben bemutattuk a Magyar Nemzeti Galéria SANAA tervezte hasonmását. A Ligetvédők kiszúrták, hogy a Magyar Zene Házát tervező Sou Fujimoto is szívesen ismétli önmagát.

Egy panelfelújítás kapta a Mies van der Rohe-díjat

Csépé | 2019.04.11.

Meglepő eredmény született a 2019-es Mies van der Rohe-díjon: a legrangosabb európai díjat egy panelfelújítás nyerte. A borzalmas nagy lakótömbön nem sokat változtattak: végighúztak előtte egy 3,80 m széles télikertet. Építészet ez?

EXKLUZÍV

Nemcsak balatoni, hamarosan világörökségi állami főépítészek is lesznek

Csépé | 2019.04.10.

Közel harminc éve hozták létre a területi főépítészi hálózatot, és bár jogállásuk számtalanszor változott, a területi/állami főépítészek túléltek minden átszervezést. Az aranykornak vége, de hamarosan újabb állami főépítészek kinevezése várható.

Budapesten találkozott a határon túli magyar műemlékvédelem krémje

Csépé | 2019.04.10.

Április 9-én Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban rendezték a Rómer Flóris Terv -- Megújuló épített örökség a Kárpát-medencében című konferenciát, amely a határon túli magyar műemlékvédelem nagy éves seregszemléje.

Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások