hír épületek videók, animációk kastély Szellemváros törökország

A törökök egész szellemvárost építettek futószalagon gyártott kiskastélyokból + videó


sebesp | 2019.01.20
Elhagyatott bizarr kastélyváros egy törökországi drónfelvételen. A beruházó csődje után a félkész villaházak elhagyatottá váltak.

Miután a fejlesztő csődöt nyújtott be, Burj Al Babas luxusház építésen, Törökország középső részén több száz francia kastély stílusban épült villa vált elhagyatottá, amint ezt a drónfelvétel is mutatja.

Törökország legnagyobb városa, Isztambul és fővárosa, Ankara között nagyjából félúton épül a Burj Al Babas projekt, amely 732 azonos mini chateau-ból áll majd, ha egyáltalán valamikor befejezik. A 2014-ben megkezdett építkezés épületeit különböző készültségi állapotban hagyták hátra, mivel a török ​​gazdaság drámai összeomlása következtében a fejlesztő Sarot Group is csődbe került múlt novemberben. A komplexumnak 27 millió dolláros adóssága van, jelentette a Bloomberg.

A házak mindegyike azonos kívülről, de a vásárlók testre szabhatják a belső elrendezést. A francia kastélyok stílusában épült, átlagosan 325 m2-es telken elhelyezett házak háromszintesek, az egységes karaktert egy kerek saroktorony és egy bejárat feletti négyzetes torony határozza meg.

A beépítés középpontjában egy nagy, klasszikus kupolás épület is építés alatt áll. Ez az épület a komplexum közösségi központja lenne, üzleteket, mozikat, éttermet, konferenciatermet, és óvodát tartalmaz. Fitnesztermet is terveznek építeni, beleértve török​​fürdőket, szaunákat, gőzfürdőket és egy vízi parkot, kosárlabdapályák, teniszpályák és futballpályák mellett.

A csőd beállta előtt a fejlesztő 587 kastélyt készített már el, melyeket 370 000 és 530 000 dollár közötti áron értékesítették.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások