színkép | 2014.04.16
A 2014. április 26-27-én negyedszer kerül megrendezésre a Budapest100.

Idén a Budapest100 keretében 43 lakóház és 16 intézmény nyitja meg kapuit április 26-27-én az érdeklődők előtt, akik máskor talán nem látható terekkel, máskor nem hallható történetekkel találkozhatnak.

A nyitott házak hétvégéje nem csak műemlékekkel foglalkozik, épp annyira szól a valamikori Budapestről, mint a mairól: felhívja a figyelmet a rejtett építészeti értékekre és az épített környezetre is.

Filmvetítés a belső udvarban, vagy egy százéves ház tetején. Építészettörténeti kiállítások és vezetések. Gyermekfoglalkozások. Felolvasószínház és irodalmi séta. Koncertek minden stílusban a pincében vagy a padláson. Ilyen és ehhez hasonló programok várják idén is a Budapest100 hétvégéjén a látogatókat.

A programok legnagyobb része nem regisztrációköteles, a csatlakozó házak az általuk meghatározott időpontban szabadon és ingyenes látogathatóak. Az előzetes regisztrációt igénylő programokra április 16 déltől lehet jelentkezni az adott helyszín mellett feltüntetett e-mail címen.

Bővebb információ: www.budapest100.hu, és a programfüzetben, mely nyomtatott formában megtalálható a város különböző pontjain (mozik, kávézók, kultúrlokálok, OSA Archívum).

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások