hír pályázat díj

Díjpályázatot ír ki egyetemistáknak a Saint-Gobain hazai cégcsoportja

Kiállítási lehetőség és több százezres pénzdíjak fiatal építőmérnök- és építészhallgatóknak


B-y | 2015.06.04
Fennállásának 350. évfordulója alkalmából építészeti díjat alapít a világ vezető építőipari cégcsoportjának hazai vállalata. A pályamunkákat – amelyeket három témakörben, 2015. október 11-ig nyújthatnak be építőmérnök- és építészmérnök-hallgatók – neves magyar építészekből és iparági szakértőkből álló szakmai zsűri bírálja el.

Alapításának 350. jubileumi évhez kapcsolódóan a Saint-Gobain építészeti díjat alapít Magyarországon, amelyet építész- és építőmérnök-hallgatók nyerhetnek el. A 2015. május 28-án meghirdetett pályázatra olyan alkotók pályázatait várják, akik a tervezési folyamat során elmélyednek a Saint-Gobain által kifejlesztett innovatív építészeti megoldásokban, valamint figyelembe veszik a francia hátterű nemzetközi építőipari csoport legfontosabb vállalati értékeit: a fenntartható fejlődést, a környezetvédelem és az energiahatékonyság fontosságát.

Bokor Balázs, a Saint-Gobain regionális kommunikációs menedzsere elmondta: „Pályázatunk célja elsősorban, hogy lehetőséget biztosítsunk a fiatal építészmérnök hallgatóknak és építészeknek, hogy munkáikon keresztül felhívják magukra a figyelmet, ismertséget szerezzenek a szakmában. Szeretnénk ünnepi keretek között átadni a díjakat és célunk, hogy kiállításon is bemutassuk a leginnovatívabb pályázatokat.”

A fiatal tervezők elképzeléseit neves magyar építészekből és szakértőkből álló szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Pásztor Erika Katalina, az Építészfórum főszerkesztője, Finta Sándor, Budapest Főpolgármesteri Hivatalának főépítésze, Irimiás Balázs építész, a Csoma Szobája Alapítvány vezetője, valamint az urbanista blog szerző-szerkesztője Zubreczki Dávid, illetve Piros Attila a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. Rigips Divíziójának ügyvezető igazgatója.

A nettó 1,6 millió forint összdíjazású, kiállítási lehetőséggel záruló szakmai megmérettetésre az ország bármely egyetemi szintű képzésében résztvevő építész- és építőmérnök hallgatók jelentkezhetnek. A három meghirdetett témakörben egyéni és páros pályázatok benyújtására is lehetőség van.

A legsikeresebb alkotások díjait 2015. október 16-án adják át az Építészfórum által szervezett Média Építészeti Díja ünnepi rendezvényén.

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatóak az alábbi weboldalakon:

http://www.rigips.hu/sg350award

http://www.weber-terranova.hu/hirek/saint-gobain-350-awards.html


A társaság a pályázók munkájának megkönnyítése érdekében konzultációs lehetőséget biztosít, valamint tervezési-alkalmazási segédanyagokat tesz elérhetővé. A jeligével ellátott pályázatok beérkezésének határideje (elektronikus formában) 2015. október 11. 24:00., míg a makettek és kasírozott tervek leadásának napja: 2015. október 12., 16:00. (Budapest, 1134 Róbert Károly krt. 64-66. III. em. Saint-Gobain Rigips iroda)

A pályázat elektronikus anyagát a fenti webcímről letöltött, kitöltött adatlappal e-mailben, illetve fájlküldő szolgáltatással (pl.: WeTransfer, Toldacuccot) az sg350@pr-ego.hu e-mail címre kérik eljuttatni a megadott határidőig.
A pályázatok értékelése anonim módon zajlik. A bírálóbizottság csak a beérkezett pályázati anyagokat értékeli, ezért kérik a pályázókat, hogy azokban csak utólagos beazonosításra alkalmas jelölést (jeligét) használjanak.
A jeligét is tartalmazó részletes adatlapokat a pályázattól külön kezelik, és csak az értékelési folyamat lezárulása után, a végleges rangsor nevesítéséhez és közzétételéhez használják. A pályázat befogadását minden esetben elektronikus levélben igazolják vissza.

További információk:

Mihók Ildikó
marketing és kommunikációs vezető
Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.
Telefonszám: + 36 70 601 5689
E-mail: ildiko.mihok@saint-gobain.com

(X)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások