hír családi házak épületek tervek cikk

Így lakik az építész, aki beleszeretett egy silóba


sebesp | 2016.01.30
Christoph Kaiser arizónai építész meglátott és megszeretett egy az 1950-es évekből származó gabonasilót. Hazavitte, és otthonos házzá alakította magának.

Miután megvásárolta, a silót Kansasból az arizónai Phoenix-be szállítatta, annak is a Garfield nevű történelmi negyedébe. Az eredmény egy különleges épület, mely bemutatja, hogy milyen lakóházat lehet kihozni egy szokatlan szerkezetből. A siló elég magas ahhoz, hogy két szint beleférjen, igaz, ettől függetlenül komoly átalakításokat kellett elvégezni.

A belső oldalra szórással felhordott vastag hőszigetelés adja a védelmet a perzselő arizónai időjárás ellen. Az ajtók, ablakok mind egyediek, követik az íves külső héjat, hasonlóan a beépített bútorokhoz, de még a kanapé formája is a tökéletes helykihasználást szolgálja. A cél elérése érdekében minden darab egyedi kézi munka. Csigalépcső vezet a tetőről megvilágított hálóba. A kényelmes siló-ház, ahol Kaiser a feleségével él, sokkal nagyobbnak tűnik, mint a tényleges 32 négyzetméteres alapterülettől elvárnánk.

Forrás: http://www.detail-online.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások