hír pályázat családi házak épületek tervek cikk belsőépítészet építészet metszet spanyol szaklap

Megjelent Spanyolországban a Metszet (Sección) 0.száma – SZENZÁCIÓ!

Bár nem Csanády Pali nőtte ki a szerkesztőséget, és lépte át határainkat egy nagyszabású üzleti tervvel


enyary | 2014.11.21
Digitális verziója a netről ingyen letölthető, és bár csupán spanyol nyelven olvasható, pusztán végiglapozni is érdemes. Főszerkesztője egy fiatal építész Don Quijote földjéről (Castilla-La Mancha), José García Lara.

A szaklap digitális formában már 2009 óta létezik (Facebookon 2011-től), és míg más magazinok mára már csődbe mentek, ők mostanra döntöttek a papíralapú megjelenés mellett.
Főszerkesztője egy fiatal építész Don Quijote földjéről (Castilla-La Mancha), José García Lara, aki a madridi Camilo José Cela Egyetemen végzett idén.

Címlapján egy japán lakóház, mely egy a hat lapban bemutatott távolkeleti alkotásból, melyen át az ország kortárs építészetét elemzi.
További vezércikkei:
-Emigráció, azaz külföldön élő építészekkel készített riportok
-Estudio Extracto, egy mexikói építésziroda bemutatása legújabb projektjén át
-Biomassza, avagy mindenről, amit a témában tudni érdemes

Egy fanyar viccel indítja a lapot, ezzel adva meg az alaphangulatot (megelőzve még a főszerkesztő bevezető szavait is), miszerint:
"Mi jár egyes szakemberek fejében manapság?:
-az orvos: az Ebola veszélyeit latolgatja,
-az ügyvéd: a moralitás határait feszegeti,
-és így tovább az állatorvos, az informatikus, a mérnök,
-míg az építész: vajon normál vagy delux burgonyát kértek-e a mc-menühöz?..."

Visszatérve a lap tartalmára, temérdek reklám kapott benne helyet, úgyhogy valamit tudhat a srác, ha ennyi cég mutatott hajlandóságot beleinvesztálni (vagy ingyen tesz be hirdetéseket - ilyet a magyar piacon láttunk már –, hogy azt higgyék, jól megy – a szerk.). És javarészt drága, luxus termékekrôl van szó, amit szintén érdekes végigfutni, márcsak összevetés gyanánt is, vajon mindez elérhető-e itthon is. És még okulhatunk is belőle! Pl. hogy Lenny Kravitz, a zenén túl, miben jó még.

Da van még benne rendezvény-naptár és könyvajánló, ír aktualitásokról, pályázatokról, hasznos mobilaplikációkról, de foglalkozik dizájnnal, akadálymentesítéssel, energetikai tanusítványokkal és felújításokkal is, sőt kapunk egy kis SketchUp gyorstalpalót is.

És egy hiánypótlással segítsük ki a főszerkesztőt! A világtérképen üresen maradt a magyar építész átlagkeresete; ki, mennyit mondana rá?

Itt elolvasható

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások