sebesp | 2019.04.17

Kiadták az építési engedélyt a Vörösmarty tér szomszédságában álló, a Mahart-, valamint a Futura-házat is magába foglalö épülettömb teljeskörű felújítására. Az épületegyüttes a felújítást követően dizájnhotelt, lakásokat és üzleteket foglal majd magában.

A Vörösmarty tér szomszédságában elhelyezkedő projekt három patinás belvárosi épület komplex felújítását foglalja magában, ezek az Apáczai Csere János–Wekerle Sándor utca sarkán lévő, 1873-ban épült neoreneszánsz palota, a szomszédos Vigadó utca–Dorottya utca sarki, 1937-ben épült, modernista és art déco elemeket is tartalmazó Futura ház, valamint az 1913-as szecessziós palota, a Mahart-ház az Apáczai Csere János utca 11. szám alatt.

A Futura-ház homlokzata helyi védelem alatt áll, a másik két épület pedig országos műemlék, ezért a BDPST Group az épület homlokzatán túlmenően a belső építészeti értékeket megóvására is törekszik majd. A kivitelezés során csak alárendelt, műemléki értéket nem képviselő épületelemek kerülnek majd bontásra.

Az épületegyüttesben kialakításra kerülő ötcsillagos szállodát a Marriott International lánc üzemelteti majd, Autograph Collection Hotels márka alatt, amely egyedi dizájnnal és karakterrel rendelkező szállodák nemzetközi lánca. A felújítási munkálatokat az olasz Lissoni Architettura közremőködésével végzi majd a BDPST Group.

Forrás: Portfolio.hu

(csak remélni merjük, hogy a "műemléki értéket nem képviselő épületelemek" meghatározását értő szemek fogják kísérni és óvni – a szerk.)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások