sebesp | 2024.09.15

A Copas egy olyan projekt, amely a helyben élő természet megértéséből és tiszteletéből született. Az építészek észrevétlenné tették a házat az erdő mélyén, melybe belépve egy elegáns beton bunkerben találjuk magunkat.

Modernista villaépület bújik meg a mexikói őserdő sűrűjében. Rejtőzködik, nem vonja magára a figyelmet, mégis határozott állásfoglalást képvisel.

A Pérez Palacios Arquitectos Asociados célja az volt, hogy egy olyan lakóépületet hozzon létre, amelynek nyitott felső szintje közvetlenül kapcsolódik a környező fák lombkoronájához a projekt lényegét reprezentáló elemekkel, ezzel megteremtve az egész ház hangulatát és látványát.

A rezidencia a lejtős terepbe süllyesztve, minimális kiemeléssel alkalmazkodik a helyszín természetes domborzatához. Az építészek úgy döntöttek, hogy a közösen használt tereket egy szinttel a talaj fölé emelik, és platformok sorát hozzák létre, amelyeken a karnyújtásnyira lévő természet sokféleképpen megtapasztalható.

A monokróm külső és belső felületeket a természet színvilága ihlette, célja az észrevétlenség. Mivel a ház belsejében szintén a földszínek dominálnak, így a 964 négyzetméteres villában járva egy modernista, bunkerszerű búvóhelyen érezhetik magukat lakói, amely tökéletes közeg a természetben való elmerülésre.

Az első emeleten találhatók a hálószobák, garantálva a szükséges magánéletet és csendet.

A ház koncepciója egy hegy megmászására emlékeztet, a látogató egyre táguló kilátást fedezhet fel, ahogy egyre magasabbra emelkedik.

Képek: Rory Gardiner, Luis Garvan / v2com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások