hír épületek Balaton vasútállomás

Tervező kerestetik, de olcsóbban!


sebesp | 2018.07.03
Megrekedt tizenhárom Balaton-parti vasútállomás felújításának előkészítése, miután túl drága ajánlatok érkeztek be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ajánlati felhívására.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) tervezőket keresett a dél-balatoni vasútállomások felvételi épületeinek rekonstrukciós munkáinak előkészítése érdekében. A nyertes ajánlattevő feladata 13 vasútállomás és környezetének állapotfelmérése, valamint az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése lett volna. A Balaton körüli vasútvonalak egységes megjelenése, az épületek egységes arculati kialakítása, továbbá az egységes elvek mentén történő funkciókialakítás és azonos szemléletű akadálymentesítés biztosítása a tervezési feladat szoros részét képeznék, ezért kértek ajánlatot egy csomagban több épületre. Az érintett állomások: Balatonaliga, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak felső, Zamárdi, Szántód-Kőröshegy, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Bélatelep és Balatonfenyves.

Az ajánlatkérő pályázott az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében uniós támogatásra és el is nyert erre a projektre 150 millió forintot, de az ilyen módon rendelkezésre álló fedezetet valamennyi ajánlattevő ajánlata lényegesen meghalada, így a tender eredménytelenül zárult a Közbeszerzési Értesítőben közzétettek szerint.

Forrás: Közbeszerzési Értesítő

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások