hír pályázat családi házak épületek közönségszavazás pályázat

A 2022 évi „Év háza” pályázóit szemlézi a közönség

Melyik családi ház és középület tetszik Önnek a legjobban?


Rajki Diána | 2022.07.06

Mindig izgalmas látni, hogy milyen szempontok alapján értékeli a nagyközönség a hazai legrangosabb, független, építészeknek szóló pályázatra érkezett munkákat. 2022-ben ismét kíváncsiak vagyunk arra, hogyan látja a mezőnyt a megrendelő, felhasználó, a potenciális építtető. 

Az OTP Ingatlanpont, az OTP Pénzügyi Pont és az Internorm Ablak támogatásában megvalósuló közönségszavazáson a pályázat Facebook-oldalán várjuk a nagyérdemű szavazatait!

A közönségszavazás családi ház, kis társasház kategóriában július 4. (hétfő) 11:00 és július 11. (hétfő) 10.00 között kerül megrendezésre, immár második éve az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont jóvoltából. 

A középület kategóriában benyújtott pályázatokról július 15. (péntek) 11:00 és július 22.(péntek) 10.00 között mondhatják el véleményüket szavazatukkal a közösségi oldal látogatói. Az ebben a kategóriában megrendezett megmérettetést ezúttal is az Internorm Ablak Kft. támogatása teszi lehetővé.

2022-ben 45 épület érkezett az Év háza pályázatra. 25 családi ház, kis társasház és 20 középület közül választhatja ki a közönség az év legjobbját, természetesen a zsűri által odaítélt szakmai szervezetek és a támogatók különdíjai mellett. Az érdeklődök a pályázat közösségi oldalán voksolhatnak.

Az OTP Ingatlanpont és az OTP Pénzügyi Pont 2022-ben is izgatottan várja a közönség döntését. „Tavaly álltunk először támogatóként az Év Háza pályázat mellé, ezzel is állást foglalva amellett, hogy az otthonteremtésben még inkább teret nyerjen a minőségi szemlélet. Az ingatlanpiac meghatározó szereplőiként látjuk, hogy egyre többen helyeznek hangsúlyt a magas szintű építészeti színvonalra. Még így is meglepett minket, hogy 2021-ben mekkora érdeklődés övezte az Év Háza családi ház kategóriájában meghirdetett közönségszavazást, és reméljük, hogy ez idén tovább fokozódik. Egyre több lakást kereső számára képvisel fontos szempontot az időtálló, fenntartható, energiatakarékos otthon, így várakozással tekintünk az idei pályamunkák elé.”  mondta Dr. Hartlieb Balázs, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője és az OTP Pénzügyi Pont vezérigazgatója.

A középület kategória mára ötödik éve szerepel az Év háza kategóriájaként, a közönség véleményét természetesen ezekről az épületekről is megkérdezzük, mégpedig idén is az Internorm Ablaknak köszönhetően. „A korábbi évek tapasztalatai alapján idén is örömmel csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez. Egy középületen az ablakok nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. Minőségi nyílászárókkal a nap mint nap érezhető komfort és a fenntartási költségek drasztikus csökkenése mellett hosszú távú, gondtalan üzemeltetést biztosítunk a beruházónak.” – indokolta az együttműködést Monostori Gábor, az Internom Ablak műszaki vezetője.

A közönségszavazás az elmúlt évekhez hasonlóan az Év háza pályázat Facebook oldalán zajlik majd. A két kategóriában egy-egy pályamű nyerheti el a szavazók tetszését és ezzel az idei közönségdíjak egyikét. Egy like egy szavazatot ér, ugyanakkor egy személy több épületre is érvényesen szavazhat. Emellett fontos kiemelni: a közönségszavazás eredménye nem befolyásolja a zsűrit, az teljesen független az építész szakma képviselőinek döntésétől.

A neves szakemberekből álló zsűri zárt ajtók mögött fogja kiválasztani a legjobbnak ítélt pályaműveket. A közönségdíjasokkal ellentétben, a hagyományokhoz híven az idei év nyertesei csak a szeptember 30-án megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón kerülnek nyilvánosságra.

Szavazzanak az Év háza pályázat közösségi oldalán, like-olják kedvenceiket!

Az Év háza pályázat Facebook oldala
További információ: Év háza

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások