sebesp | 2017.11.28
Magyarországon első, Európában pedig második épületként kapta meg a nemzetközi WELL Building platina előminősítését a Corvin 5 irodaház első üteme. A jövő év végére elkészülő, 90 milliós komplexum a legmodernebb, környezetbarát technológiai megoldásokkal, a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitívan ható megoldásokkal épül.

A Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában épülő, összesen 27 ezer négyzetméteres Corvin 5 irodaház első üteme kapta meg a nemzetközi International WELL Building Institute platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. Az ’A’ kategóriás épület a legszigorúbb nemzetközi környezettudatos előírásoknak is megfelel, így már tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt is.

A 3h építésziroda tervei alapján épülő Corvin 5 irodaházban többek közt az átlagosnál jobb levegőminőséget biztosító, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer, a WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják majd a dolgozókat.

Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, bicikliseknek zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kapnak majd. Az irodaház előtti városi tér szökőkúttal, és pihenő területekkel várja majd a járókelőket. Az épületet a digitális korszak, a technológiai vállalatok elvárásainak megfelelő technikai megoldásokkal tervezték.

A Corvin 5 első ütemében 14200, a tervek szerint mindegy hat hónappal később átadandó másodikban pedig 12800 négyzetméter bérbe adható terület lesz majd.

„A Futureal-csoport elkötelezte magát, hogy a jövőben az összes irodaépület-fejlesztését a WELL Building irányelvei szerint valósítja meg. A hazai ingatlanfejlesztők közül egyedüliként ezért is vett részt a nemzetközi Greenbuild 2017 konferencián az Egyesült Államokban, ahol a WELL minősítési rendszer alkotóival és vezetőivel további ötletekről és a rendszer magyarországi megvalósításáról egyeztettünk” – mondta Radványi Gábor, a Futureal főépítésze. „A fenntartható tervezés mellett az épülethasználók egészsége is egyre inkább kiemelt tényezővé válik, amit jól mutat, hogy a Corvin 5-ön kívül a Futureal két másik projektje, az Advance Tower és a Budapest One is szerepel már a WELL Building regisztrációs listáján és napokon belül szintén megkaphatja az előminősítést” – tette hozzá Németh László, projekt-igazgatóhelyettes.

Forrás:profitline.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások