hír díj videók, animációk DVTK közti stadion

A diósgyőri lett a tavalyi év stadionja


sebesp | 2019.03.08
A DVTK arénáját választotta az elmúlt év legszebb stadionjának a Stadium Database.A lengyel honlap  – amely a versenyt kilencedszer hirdette meg  – másfél hete tette közzé a tízes listát, amelyen még egy magyar létesítmény, a MOL Aréna Sóstó is szerepelt. A top tízben a magyarok mellett négy orosz, két kínai, valamint egy-egy török és ausztrál aréna kapott még helyet.

A Stadium Database a szakmai zsűri döntésének megszületése után kiemelte, hogy korábban még egyszer sem végzett az élen olyan kicsi létesítmény  – 15 ezres  –, mint a diósgyőri, de ha van olyan, amelyik megérdemli, akkor az éppen a DVTK-é. A kivitelezés időben és a költségvetés tartásával valósult meg a megfelelő helyszínen, a közösség érdekét szem előtt tartva - folytatódik a méltatás, amely kitér arra is, hogy bár kicsit furcsa egy évvel a - 80 ezres - moszkvai Luzsnyiki után egy ennyire kicsi stadiont díjazni, de a DVTK-é az igényeknek megfelelő nagyszerű építészeti megvalósítás. Az egyik zsűritag a tervező Közti Zrt. vízióját és a stadion eleganciáját emelte ki, és a méltatás kitért arra is, hogy a létesítményben  – amelynek kivitelezője a Market Építő Zrt. volt  – könnyen lehet közlekedni és a lelátónak különleges az atmoszférája.

A stadion 91,7%-ot ért el az értékelésen: építészeti szempontból megkapta a maximális (40%) pontszámot, de innovációban (20-ból 18,4%) és funkcionalitásban (40-ből 33,3%) is kiemelkedően teljesített.

Az eredeti mezőny 27 stadionból állt. A szakmai értékelés mellett volt internetes szavazás is, ezen 35 330 voks alapján a Volgográd Aréna nyert.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások