sebesp | 2020.02.25

Napjainkban a technológia fejlődése megnyitja a kapukat az építészek előtt az extravagáns formák irányába. Van, aki él is a lehetőséggel...

A Morphosis építésziroda bemutatta egy Los Angeles-i 15 emeletes vegyes használatú projekt, a 8850 Sunset terveit, amely egy tört vonalú fehér és egy növényekkel borított üvegfalú torony amorf összefonódása.

Az épületben szociális és piaci értékesítésű lakások, tárgyalótermek, luxus szálloda és üzlethelyiségek találhatók. A két tornyot a földszinten kétszintes pódium kapcsolja össze, amely kiskereskedelmi tereket foglal magában. A  zölddel borított üvegtorony tetején egy lejtős, parkosított terasz lesz, amely egy híddal a másik toronyhoz is kapcsolódik. A 30,48 méter magasan átfutó összekötő elem célja, hogy kilátást biztosítson Los Angeles-re. 

A projekt részeként a Morphosis áttervezi a Viper Room-t is, azt az ikonikus zenei helyszín, melyet Johnny Depp és Sal Jenco alapított 1993-ban. A legendás éjszakai klub hollywoodi hírességek körében is népszerű.

A tervezők szerint a 8850 Sunset reagál a hely történelemére, egyben olyan modell a jövőbeni városi fejlesztések számára, amely kereskedelmi, közösségi és lakó funkciókat egyszerre kezel, miközben a helyi közösségek felé is nyit. A Morphosis számos passzív és aktív fenntarthatósági elemet tervezett az épületbe, hogy elérje a LEED Gold minősítését.  

A 22 203 m2-es épületegyüttes látványtervein a két egymás mellett álló, eltérő architektúrájú épülettömeg egyike, a luxushotelt magában foglaló zártabb fehér homlokzatú úgy kapaszkodik a másikba, mintha szél kapott volna belé.  A fehér burkolatú szerkezet a zölddel borított üvegtornyot alul érinti, majd egyetlen görbülettel a másik tetején pihenteti szélfútta áramvonalas hajviseletét, a rossz nyelvek szerint mintha maga Trump elnök frizurájáról formázták volna. 

Forrás: Morphosis iroda honlapja

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások