hír épületek tervek cikk

A Mérték tervezheti az állatkerti Pannon Parkot


sebesp | 2015.12.28
A Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park tervezésére kiírt gyorsított meghívásos pályázatot egyetlen ajánlattevőként a Mérték Építészeti Stúdió Kft. nyerte – az eredmény a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A munka becsült ellenértéke nettó 500 millió forint volt, a Mérték ajánlatában nettó 498,5 millió forint szerepelt.

A nyertes tervező cég megnevezte az alvállalkozóit is. Így közreműködő lesz a Körös-Consult Kft. 11 százalékos, a Gall és Társai Építésziroda Kft. 15 százalékos, míg a Galápagos Bio-Art Stúdió Bt. 11 százalékos részarányban.

A Pannon Park egy közel 20 hektáros fedett terület lesz az állatkerthez csatolt volt Vidámpark területén, a beruházást korábbi közlés szerint a kormány 25 milliárd forinttal támogatja.

A Városliget megújulásához szervesen kapcsolódó projekt több ütemből áll, várhatóan 2018-2019-ben készül el. A Pannon Park központi létesítménye egy úgynevezett biodóm lesz. A hatalmas csarnokban buja növényzet és gazdag állatvilág, lényegében egy fedett park és közösségi tér várja a látogatókat.

A biodómhoz Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriuma, valamint tágas kifutók csatlakoznak majd. A Pannon Park a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni.

Forrás: MTI
Képek: http://www.zoobudapest.com/

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások