MagócsiAnikó | 2021.11.09

A Nordic Light Trio, a Váci úti irodafolyosó központi részében található fejlesztés az első Skanska által épített irodaház Magyarországon, amely megkapta a magas követelményeket támasztó WELL v1 Core & Shell Gold minősítést. Az épület itthon az elsők között nyerte el ezt az elismerést.

A Nordic Light Trio az első épületek közé tartozik Magyarországon, melyek WELL minősítést kaptak. Ez a mérföldkő egy újabb bizonyíték arra, hogy a Nordic Light Trio az ország egyik legfenntarthatóbb, legegészségesebb és legbefogadóbb irodaháza. A WELL tanúsítvánnyal rendelkező épületek pozitív hatással vannak a dolgozók teljesítményére, és ezáltal a munkáltatók eredményéire is, hosszú ideig megőrzik értéküket, és valóban jövőbiztos beruházások.

A világjárvány tapasztalatai megerősítettek mindannyiunkat abban, hogy nagy odafigyeléssel épített, egészséges munkahelyekre van szükség. A Nordic Light Trióban a Skanska világos, kényelmes és rugalmas munkaterületeket hozott létre, amelyek az irodahasználók egészségét szolgálják. A gondosan megtervezett épület megkönnyíti az egészségbiztonsági intézkedések alkalmazását, és ez hatással van arra, hogy a munkavállalók mennyire érzik védve magukat, amikor visszatérnek a munkahelyükre.

Az épületben rendkívül hatékony szellőztető és légszűrő rendszer működik mikrobák és penész elleni védelemmel, a vízminőséget is folyamatosan ellenőrzik és felügyelik. Az irodákat úgy tervezték, hogy egész évben kellemes hőmérsékletet biztosítsanak, és nyugodt, zajmentes környezetet teremtsenek a munkavégzéshez. A káprázásmentes világítótesteknek köszönhetően a munkaterekben kiváló fényviszonyokat alakítottak ki. A Skanska arra is ügyelt, hogy az építkezés során gondosan válogatott, minőségi anyagokat használjon.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Nordic Light Trio az első WELL minősítésű épületek között van Magyarországon. A WELL-szabványok iránytűt adtak az iparágnak az emberközpontú irodák építéséhez. Amikor az emberek látják a WELL tanúsítás jelzését az épület bejáratánál, biztosak lehetnek abban, hogy a hely, ahova belépnek, az egészségüket és jóllétüket helyezi előtérbe. A jövőben is az épületeket használók érdekeit tartjuk szem előtt és projektjeinkben továbbra is a legmagasabb szintű szabványok betartására törekszünk” - mondta Ábrahám András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzletágának projekt igazgatója.

Az épület számos kényelmi funkciót kínál, köztük egy barátságos és hangulatos skandináv lobbit, valamint egy kávézót, ami a tágas, munkára és pihenésre egyaránt alkalmas zöld növényzettel rendelkező kerthez kapcsolódik. Az ingatlanhoz egy kerékpárral is megközelíthető átjáró is tartozik. A kerékpárral érkezők biztonságos tárolóban hagyhatják járművüket, és érkezés után frissítő zuhanyt vehetnek.

A Skanska az irodaház építésén túl egy megnövelt, mindenki számára nyitott zöld térrel és az épület körüli felújított közterületekkel járult hozzá a helyi közösség mindennapjaihoz. A vállalat egy helyi művészekből álló csapattal együttműködve falfestményt is készített az épület egyik homlokzatára, amely egyedi és inspiráló elemként gazdagítja a teret. A speciális igényű emberek számára is hozzáférhető épület valóban befogadó környezetet teremt.

A Nordic Light Trio hét emeletes, összesen 14000 m2 "A" osztályú bérbeadható irodahelyiséget és egy 2400 m2-es, barátságos zöld kertet kínál. A Nordic Light Triót az ismert gyógyszeripari vállalat, a Roche Services (Europe) Ltd. választotta székhelyéül.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások