Csépé | 2015.05.08
A győztes alkotást a Barozzi/Veiga iroda (Alberto Veiga and Fabrizio Barozzi) tervezte a Studio A4 együttműködésével. Az Emerging Architect (Jövő Építésze) díjat a katalán Arquitectura-G nyerte a Luz-házért, mely a spanyol Cilleros városának egy korábbi épületéből lett családi ház.

A győztes Szczenini Filharmónia (Philharmonic Hall Szczecin) megbízását a nyílt pályázaton nyerte a Barozzi/Veiga irodaa régi épület helyén egy új komplexum tervezésére. Az épülettel szemben elvárás volt nemcsak a funkcióval - egy nagy zenekari előadóterem, egy kisebb kamaraterem, egy nagy előcsarnok a felső szinten kiállítótérrel - de a szimbolikus szereppel kapcsoaltban is. A négyszögletes alapot koronázó magastetős oromfalak jól illeszkedik a közeli várhoz. A nagyterem háromszögletű akusztikai paneljei aranyozottak. A termeket hatalmas előcsarnok öleli körbe lépcsőkkel, kávézóval - mint egy új városi tér, csak télen is kellemes klímával.

Forrás/fotó: Fundació Mies van der Rohe

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások