sebesp | 2021.04.05

Trendi színekben pompázó bővítménnyel egészítették ki a londoni viktoriánus sorházat, melynek új konyhája egyben a tulajdonos műterme és tárgyalója is lesz.

A londoni Office S&M építész stúdió egy földszinti konyhával egészítette ki a Haringeyben található viktoriánus sorházat. 

Mivel az egyik ügyfél színszakértőként dolgozik, a jól megvilágított lakókonyhát úgy tervezték, hogy az ügyfelekkel való találkozás helyeként is szolgáljon. Ezzel váltották fel a ház utcai frontján lévő, déli fekvésű műteremszobát, amely tájolása révén túlságosan kiszámíthatatlan megvilágítási viszonyokkal rendelkezett, megnehezítve a színkonzisztencia fenntartását tervezés vagy egyeztetés közben.

Az Overcast House (Leárnyékolt Ház) programjának része volt egy egyenletes, közvetlen benapozástól mentes tér kialakítása, amely vendégváró konyhaként és művészeti stúdióként egyaránt használható. A többnyire ipari épületekben vagy művészeti galériákban szokásos fűrészfogas tetőfelülvilágító északi ablakfelületekkel bír, amelyek egész nap egyenletes fényt engednek be a térbe.

A favázas bővítmény a ház teljes szélességét kitölti, és nagy üvegezett ajtókon keresztül a kertre néz. 

A kiegészítés külseje élénken pigmentált betontömbökkel burkolt. A tömbök U alakú profillal rendelkeznek, amelyek árnyékokat hoznak létre, egyedi karakterrel felruházva a homlokzatot.

Nem meglepő, hogy figyelembe véve az ügyfél szakmáját, az új belső tér színeit és anyagait gondosan átgondolták annak érdekében, hogy mind funkcionális, mind esztétikai értelemben tökéletesek legyenek.

A konyhapult feletti burkolatként használt aranymázas csempék meleg és egyenletes fényt eredményeznek, amelyet a munkalapokra felvitt zöld árnyalatok és festett felületek egészítenek ki, beleértve a tartószerkezeti gerendák fagylaltzöld vonalait.

Forrás: Office S&M
Képek: Megan Taylor

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások