hír rendezvény

Ami az öko-építésben másképp van


Csépé | 2014.04.30
Miért nincs jó BREEAM minősítése több Corvin Negyed-béli épületnek? Miért kellett újratervezni a 100 lakásos passzívház ablakcsomópontját? Mi köze a szomszédnak egy pécsi pluszenergiaház hőszigeteléséhez?

Az április végén indult Öko-logikus építészet konferenciasorozaton nemcsak az előadások látványosak az épületenként egybeszerkesztett elegáns Prezi előadásoknak köszönhetően, hanem számos érdekes szakmai tanulság is terítékre kerül.
Mit rontottak el a Corvin Negyed egyik épületének hőszigetelésében és milyen hőszigetelési hibákat láthatunk más épületeken? Mi a köze a legújabban kifejlesztett álmennyezeteknek az irodák belső klímájához és a környezettudatossághoz? Mi lesz a jövő közlekedési eszköze? Többek között ezekre is választ kaphatunk Radványi Gábor (a Futureal főépítésze, a HuGBC egyesület alelnöke) előadásából és a hozzá kapcsolódó felkért hozzászólói prezentációkból.
Hány centiméter hőszigetelés került a 100 lakásos passzívházra, és mennyi a szükséges minimum január 1-től? Milyen lambdával kell számítani a hőszigetelés U értékét? Min lehetett spórolni a Zsinór utcai passzívháznál, és miért lesz szürke a függőfolyosók padlója? Nagy Csaba illetve Pólus Károly, az Archikon építésze és a hozzászólók egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ ad, és persze a szakmai közönség is kérdezhet - kérdez is.
Az egyik legtipikusabb fajta, hetvenes évekbeli, orosz kazánnal és rengeteg hőhíddal ellátott családi ház pluszenergia szintű felújítására vállalkozott Ifj. Dr. Kistelegdi István, a PTE Energiadesign Tanszékének vezetője. Mi a köze ennek a magyar parasztházak hagyományához? Miért kerül fűtővezeték a lépcsőbe? Mi a jelentősége az árnyékolásnak? - az utolsó, büféebéd utáni blokk is tartogat érdekességeket a résztvevőknek.

A konferencia május 6-án Győrött, 13-án Budapesten, 15-én Szegeden, 20-án Pécsett folytatódik, és május 22-én Kecskeméten ér véget. Jelentkezés itt:
http://tervlap.hu/rendezveny/index/nev/okologikus_epiteszet_2014

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások