hír épületek Gold LEED Mill Park skanska

Átadták a Skanska legújabb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot


d.adel | 2018.10.09
A Budapest 9. kerületében található Mill Park a Skanska nyolcadik magyarországi fejlesztése. Az irodaház területének 90%-ára már megkötötték a bérleti szerződéseket.

A többfajta tömegközlekedési eszközzel is könnyen megközelíthető Mill Park Dél-Pesten található. Az új, LEED Gold minősítésű 36 000 m2 bruttó bérbe adható területtel rendelkező irodaprojekt a földszinten kívül hét szintből valamint 538 férőhelyes háromszintes mélygarázsból áll. A Skanska fejlesztette új irodaház 90%-át több különböző bérlő veszi igénybe. Többek között az IT Services Hungary is itt rendezte be székhelyét.

“A kitűnő munkáért köszönetem fejezem ki a profi, lelkes és elkötelezett magyarországi Skanska csapatunknak. A Mill Parkot emberek építették fel, embereknek. És mi lehetne szebb ebben a munkahelyekről alkotott folyamatosan változó megközelítésben, mint az, hogy a dolgozóknak a munkahelyi környezetükről rugalmas elképzelésük legyen? A projekt egyik legfontosabb része az 5 500 m2 -es kert. Szép valamint pihentető látvány és az embereknek sokféle szabadtéri lehetőséget biztosít az innovatív és hatékony munkavégzéshez.” – mondta Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mill Park minden egyes részletét úgy tervezték meg, hogy azok a folyamatosan változó munkavégzési módok követelményeihez igazodjanak. Az épületre vonatkozó elképzelések és tervek egyik alapelve a humán fókusz. A dolgozóknak rövid szünetekhez, kötetlen munkatársi beszélgetésekhez vagy szabadban végzett munkához nagyméretű multifunkcionális kert kínál helyszínt illetve biztosít WiFivel és elektromos csatlakozással ellátott munkaállomásokat. A tágas zöld területen kültéri fitneszgépek, asztali foci, pingpong és hinták is találhatók.A munkába kerékpárral érkezőknek pedig kényelmes lehetőségek – biciklitárolók, zuhanyzók és zárható szekrények – biztosítottak.

Kifejlesztettük a Connected by Skanska integrált épületüzemeltetési rendszert, ami a bérlők munkavállalóinak keze ügyébe helyezi a szolgáltatásokat. A mobil applikációt használhatják gépkocsi megosztáshoz vagy ellenőrizhetik rajta a valós idejű tömegközlekedési információkat. Az applikáció hírfolyammal járul hozzá a közösség kialakulásához is. Magyarországon először a Mill Parkban mutatják be a Connected by Skanska rendszert ősszel.

A Skanska a Mill Park irodakomplexumot az Erste Alapkezelőnek értékesítette 2018 augusztusában. A Nordic Light irodaépület 2016-os eladása után ez már a második alkalom, amikor a Skanska az Erste számára értékesít irodaházat.

Forrás: sajtóközlemény

Skanska Csoport
A Skanska az egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalat a világon, mely Európa szerte a skandináv régión túl az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában kivitelező és infrastruktúrafejlesztő üzletágakkal is rendelkezik. Lengyelországban, Csehországban Romániában és Magyarországon a kivitelezésen túl a  kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés a fő profilja. Prágában és Varsóban lakóingatlan fejlesztésben is jelen van.  Az urbanizáció és a demográfiai folyamatok globális tendenciái támogatásával, a fenntarthatóság élvonalában levő Skanska versenyképes megoldásokat kínál az egyszerű és a legösszetettebb megbízások esetén is, segítve a fenntartható jövő megteremtését az ügyfelek és a közösségek számára. A Csoport körülbelül 40 000 embert foglalkoztat. A Skanska bevétele 2017-ben 161 milliárd svéd korona volt.

Skanska Magyarország
A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. innovatív fejlesztője és kivitelezője olyan zöld irodaházaknak, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. A vállalat az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon, ez idő alatt mintegy 216 000 m2 kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett, melyből 36 000 m2 áll jelenleg fejlesztés alatt.

A Skanska Magyarország projektjei csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska Magyarország összes fejlesztése végigmegy a LEED minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások