hír épületek Győr Kádár Mihály TSPC zöldtető

Átadták az Árpád parkolóházat: modern zöldtető alatt parkolhatnak a győriek


Csépé | 2018.12.15
Péntek délelőtt átadták Győrben az Árpád parkolóházat, amelynek terveit a TSPC szakemberei készítették. A parkolóház öt szinten, 205 férőhellyel, foglaltságjelző-rendszerrel és hat, elektromos autók töltését szolgáló egységgel várja az autósokat.

A modern parkolóház a Teleki utca és Árpád út csomópontjában épült meg. Az épület gyalogosan az Árpád úti oldalról közelíthető meg, a különböző szintek két felvonóval és egy lépcsőházon keresztül érhetők el. Érdekesség, hogy az épület a Győri Balett próbatermének is helyet ad. Az Árpád parkolóház szalagos elrendezésű formavilága lendületet sugall, a szinteltolásos rendszerben megvalósuló zöldtető pedig a környezethez való maximális illeszkedést segíti úgy, hogy közben ellensúlyozza a hasonló parkolóházak gyakran szigorú, monoton jellegét.

Győr városvezetése és a TSPC szakemberei más győri projektben is együtt gondolkodnak arról, hogyan lehetne csökkenteni a belváros autóforgalmát, szem előtt tartva a gyalogos közlekedés védelmét és a biciklihasználat népszerűsítésének lehetőségeit. Ennek a legmodernebb megoldását a TSPC a János Pál térre tervezett négyliftes automata mélygarázs tervezésével kínálják, ahol nemzetközi tapasztalat integrálásával valósulhat meg a győri forgalmat csökkentő mélyépítészeti bravúr.

Az Árpád parkolóház első tervéről látványos videó látható a TSPC Csoport oldalán:Büszkék vagyunk a csapatban dolgozó kollégáinkra:
Kiviteli terv: Kádár Mihály, Kisgergely Csaba
Felelős tervezők: Könözsi Szilvia, Rónaszéki Gábor
Munkatársak: Szántó Csilla, Huszár Attila, Kormányos Kornél, Koller János, Rónaszéki-Fekete Zsuzsanna

A képek : www.tspc.hu, a képek tulajdonosa Kádár Mihály, TSPC csoport

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások