színkép | 2012.08.16
A MÉSZ és az Építészeti Fotográfusok Nyílt Társaságának Pályázati felhívása

1. Kiírás
A MÉSZ és az Építészeti Fotográfusok Nyílt Társasága első alkalommal hirdeti meg “Az év építészeti fotója“ című pályázatát.
A pályázat mindenkori célja a magyarországi épített értékek népszerűsítése, a magyar építészet magas színvonalon való bemutatása.
A pályázat mindenki számára nyitott, akinek munkája megfelel a kiírásban szereplő feltételeknek.

A pályázaton történőrészvétel feltételei
A pályamű előző évben készült, vagy a sajtóban előző évben először publikált fotó vagy előzőleg, több éven keresztül készített fotósorozat.
Egy pályázó maximálisan 5 db egyedi, vagy 3, egyenként maximum 7 képből álló sorozatot küldhet be (melyet a zsűri megbonthat).

A fotó tárgya lehet Magyarország határain belül épített, bárki által tervezett, vagy határainkon kívüli, de magyar építész által tervezett épület.

Zsűri
Sáros László DLA építész, a MÉSZ elnöke (zsűrielnök)
Noll Tamás DLA építész, a MÉK elnöke
Szegő György DLA építész, a MÉ főszerkesztője
Bujnovszky Tamás fotóművész
Szentiváni János fotóművész

Technikai követelmények, a benyújtás módja, határideje
A kép készülhet digitális kamerával, vagy bármely analóg technikával, ekkor azonban a képet digitalizálni kell.
A benyújtás módja kétlépcsős. Első lépésben regisztrálni kell a pályázatra az alábbi link segítségével: http://meszorg.hu/p/index.php?m=palyazat&lap=1174
Második lépésben a regisztrációt követően (az email-ben megküldött azonosítókkal be kell lépni a pályázat kezelő felületre: http://meszorg.hu/p/index.php?m=pad) a pályázáshoz minimum 8268 x 5906 pixel felbontású maximális .jpg tömörítéssel elmentett állományt kell feltölteni a pályázati felületre. A pályázati felületen két állomány feltöltésére van lehetőség, több kép esetén kérjük a képeket ZIP formátumba tömörítve töltsék fel, maximum két állományra bontva. Ehhez a minimális elvárás, hogy a digitális állomány legalább 8 Mp-es kamerával készüljön, szkennelt állomány esetében pedig a hosszabbik oldal érje el a 70 cm-t 300 dpi felbontás mellett. Amennyiben a zsűri úgy ítéli meg, kérhet a fentiektől eltérő felbontású vagy .jpg tömörítésű képet is a pályázóktól.

Pályázati naptár
A pályázat benyújtásának határideje (képek feltöltésének határideje):
2012. 09.15. 24 óra.
A kiállítandó képek alkotóit email-ben értesítjük az eredményről legkésőbb:
2012. 09.25. 24 óra.
Megnyitó helye és ideje:
Magyar Építészek Háza, Kós Károly terem (Bp. VIII. ker. Ötpacsirta u. 2.)
2012. 10. 10. 17óra

A pályázat díjazása
A Zsűri egy díjat ítél oda, amellyel a MÉSZ Tisztelebeli tagsága, 50.000.- Ft., és 25 db 60 x 90 cm-es (vagy ennek megfelelő arányú kisebb méretű) képből álló kiállítási anyag kinyomtatása jár.
A döntőbe jutott, kiállításra kerülő képek nagyítását a kiíró vállalja, a képekkel a szerzők a kiállítás bezárását követően szabadon rendelkeznek.
A nyertes, és döntőbe válogatott alkotások a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében lesznek láthatóak 2012. 10.10.-től 2012. 10. 26.-ig.

A pályázat jogi háttere
Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja.
A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásaival pályázhat. E feltétel megsértése esetén pályázata érvénytelen. A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.
A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban minden esetben jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására, a pályázó nevének feltüntetése mellett.
A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá jogosult díjmentesen használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.
A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót, vagy könyv alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó, nevének feltüntetése mellett.
A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli.
A határidő után beérkezett pályamunkákat a kiírónak nem áll módjában elfogadni.

Budapest, 2012. augusztus 15.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások