hír építészet

Az Opinion Builders júniustól NOVU néven folytatja munkáját

Az Opinion Builders Kft. júniustól NOVU Tervezőiroda Kft. néven folytatja munkáját


PokolJuli | 2024.06.27

11 év után az Opinion Builders Kft. a megszokott ügyfélközpontú hozzáállással, de megújult arculattal és új névvel, ezentúl NOVU Tervezőiroda Kft. néven folytatja munkáját. Főbb tevékenységei a tervezés, a BIM menedzsment és a beruházástámogatás.

Az Opinion Builders Kft 2013-ban Barkóczy Attila, Jánky Zoltán, Kováts Vince és Pál Attila alapításával jött létre. Azóta a négyfős mikrovállalkozás egy a maga területén meghatározó KKV-vá nőtte ki magát, 2022-ben már 58 munkatársat számolt, elérték a 1,5 Mrd forint nettó árbevételt és több millió m2 alapterületet számláló befejezett projekt állt mögöttük. 

A cég az évek során a KEHOP pályázat keretében országosan megközelítőleg 700 épület, kifejezetten CAFM célokra pedig nagyjából 400 ingatlan felmérését készítette el. Az Opinion Builders műemléki felmérései és modelljei közt tartja számon többek közt a budapesti Városháza épületét, az OTP nádor utcai székházát, illetve a Károlyi-Csekonics kastélyt.

Tervezési munkái között szerepel irodaház, szállodaépület, virtuális éttermek, gyógyszeripari székház, magtár felújítás, kőzetgyapot gyár és vérplazma validáló üzem is. A cég részt vett a Puskás Ferenc Stadion költségvetésének modell alapú mennyiségellenőrzésében, elvégezte a BudaParti irodaházak, a Dél-budai Centrumkórház és a Közlekedés Múzeum BIM menedzsmentjét. Helyszíni BIM koordinációi közé tartozik a DPSC kórház kivitelezése Abu Dhabiban, valamint három nemzetközi repülőtér projektben végzett BIM modellezés. Tapasztalatuk a műszaki átvilágításokra, feljesztés alatti akvizíciónál vevőképviselet ellátására és kiemelt beruházások CIM alapú koordinációjára, valamint számos kiemelt projekt lebonyolításának támogatására is kiterjed. Büszkék vagyunk  arra, hogy az elmúlt évek alatt az Opinion Builders Kft. a lehető legváltozatosabb problémák és projektek esetében tudott magas színvonalon helytállni. 

2023-ban, 10 év közös munka után a négy alapító tulajdonos úgy látta, hogy négyen háromféleképpen képzelik el a jövőt. Ennek eredményeképp 2024-től Kováts Vince (Aparip Kft.) és Pál Attila (Danu Mérnök és Tervező Kft.) különálló cégekben folytatja a munkát. Az Opinion Builders Kft. pedig NOVU Tervezőiroda Kft. néven, átalakuló tulajdonosi szerkezettel, Barkóczy Attila és Jánky Zoltán vezetésével folytatja a cég tevékenységeit, újrahangolt szolgáltatási köreivel.

 A NOVU szolgáltatásai három területre helyezik a hangsúlyt: tervezés, BIM és Protech, valamint beruházás támogatás.

Tervezés: A NOVU Építészcsapata Bach Péter DLA vezető tervező, valamint a műszaki ellenőri csapat irányítása mellett törekszik az esztétikum, a műszaki realitás és a környezettudatos tervezés megrendelőre szabott optimumát képviselni építészeti- és generáltervezés, valamint belszőépítészeti tevrezést vállal.

BIM és Proptech: Jánky Zoltán 2007 óta dolgozik BIM szakértőként és neki köszönhetően már a 2013-as alapítás óta képezi a BIM a cég szolgáltatásainak gerincét, ezáltal a NOVU a hazai piacon kiemelt szakértelemmel bír. BIM audit, menedzsment és koordináció mellett  automatizált adatbázisok építésére, generatív tervezést támogató saját fejlesztésekre, valamit AR és VR megoldásokra terjed ki tapasztalatunk. 

Beruházástámogatás: Műszaki ellenőri csapatáunk otthonosan mozog a lebonyolítás, műszaki átvilágítás és vevőképviselet területén. Cégünk az ingatlanfejlesztők számára a CIM, azaz a BIM és GIS akár városrész léptékű, integrált felhasználását dolgozzaki szakértő csapatával.

A megújult arculatot a NOVU csapata 2024. június 20-tól fokozatosan élesíti korábbi Opinion Buildershez köthető szakmai és közösségi kommunikációs felületein.

Jánky Zoltán, Barkóczy Attila és a NOVU csapata

Opinion Builders

NOVU

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások