színkép | 2016.02.20
Az innovatív városfejlesztés lesz a téma a Design Terminál és a Liget Budapest Projekt beszélgetéssorozatának következő eseményén.

Az UNESCO döntése alapján Közép-Európából elsőként Budapest kapta meg a „Design Városa” címet. Olyan városok mellett, mint Melbourne, Shanghai, Berlin, a magyar főváros is bekerült a Kreatív Városok Hálózatába (Creative Cities Network), mely azokat a városokat gyűjti, amelyek a kreativitásukkal, kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A Design Terminál a Liget Budapest Projekttel együttműködve ennek apropóján 2016. januártól rendszeres szakmai beszélgetéssorozatot indít City of Design néven.

A februári esemény témája az innovatív városfejlesztés. Smart, future, digital: hangzatos hívószavak, de vajon mit takarnak ezek pontosan Budapest jövőjének tekintetében? Milyen pozitív hatása lehet ezeknek a technológiai vívmányoknak és vajon maradéktalanul beleillenek-e Budapest miliőjébe, földrajzi adottságaiba és épített környezetébe? Az innovatív fejlesztések létjogosultságát, hozzáadott értékét járjuk körül ezen az estén.

A beszélgetés résztvevői:
Bach Péter (BME Urbanisztika Tanszék)
Kangyal András (Interaction Designer)
Petrik Máté (Liget Budapest)
Zétényi Zsófia (Ivócsap Projekt)

Moderátor: Szemerey Samu (urbanista, Design Terminál, KÉK)

Időpont: 2016. február 25. csütörtök, 18:00 20:00
Helyszín: Design Terminál, Záboji B. Péter terem
(1051 Budapest, Erzsébet tér 11.)


A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások