hír exkluzív Egyesült Királyság épületkár szél

Durva épületkárokat okozott a tornádó Nagy-Britanniában


sebesp | 2022.02.18

Az elemi erővel lecsapott vihar templomtornyot tört, erőműkéményt döntött, sőt a Richard Rogers tervei alapján épült O2 Aréna tetejének egy részét is feltépte.

A Greenwichben található O2 csarnok a high-tech építészet egyik jelentős képviselője. Szövettetőjének jelentős felületét leszakította a vihar, így fedetlenné vált a rendezvénycsarnok belsejének egy része. A közösségi médiában megosztott videókon és képeken látható, hogy az üvegszálas szövettető hat szekciója leszakadt az épületről.
A kelet-londoni 50 méter magas kupola a város egyik legismertebb nevezetessége. 1999-ben nyílt meg, és az új évezred kezdetét ünneplő, millenniumi rendezvényekre. Az óriási sátrat 12 élénksárga,100 méter magas rácsos toronypillér feszítí ki.

A Somerset megyeii Wellsben lévő Szent Tamás-templomról leesett a torony csúcsa. Egy helyi lakos által készített videón a torony a szélben remegő tetején lévő csúcs hevesen inog, majd a földre zuhan.

A kenti Grain-szigeten található erőmű egyik kéménye omlott le, amikor a  rekordot döntő, 180-200 km/órás sebességű széllökések átcsaptak Anglia déli részén. Az erőműben senki sem sérült meg, de a keletkezett károk miatt ideiglenesen bezárták az 1378 MW-os létesítményt.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások