Csépé | 2024.01.08

Magyarország legismertebb, leghíresebb építésze, Finta József akadémikus, a Nemzet Művésze, Kossuth- és kétszeres Ybl-díjas építész elhunyt. Decemberben még láthattuk a Magyar Építészet Napján, karácsonytól lett egyre rosszabbul irodája tájékoztatása szerint.

Az iroda így búcsúzik tőle:

"Búcsúzunk Finta Józseftől, Stúdiónk alapítójától, az elmúlt 60 év magyar építészetének jelentős alkotójától. Búcsúzunk a Mestertől, a baráttól, a minden kihíváshoz új játékként forduló példaképtől. Karácsony óta izgultunk érted, de bíztunk, hogy hihetetlen akaratod átlendít ezen a nehézségen is. Többször mondtad, hogy a már megépült házaid kevésbé érdekelnek, mindig előre néztél a következő feladatra: a járvány miatt elhúzódó könyved már nyomdában, de te már belefogtál megint valami újba, aminek a megvalósítása már a mi feladatunk lesz; ígérjük, végig visszük a magyar építészetet és a pályatársakat segítő elképzeléseidet.

Köszönjük a belénk vetett bizalmadat, hogy a közösen eltöltött évtizedek végén ránk bíztad az iroda irányítását; az elmúlt években azt gondoljuk bizonyítottuk, hogy méltóan képviseljük és visszük tovább az örökségedet."

Az iroda emlékezése

Fotó: ÉKM

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások