hír épületek Budapest Finta Stúdió irodaépületek Make Architects

Elkészült a Váci úton az Agora, benne a bp egyik legmodernebb okosirodája


sebesp | 2020.09.04

Szenzoros adatelemző technológiájával felszerelt új okosiroda nyílt a most elkészült Agora Hub irodaházban. A 20 000 négyzetméteres új budapesti szolgáltatóközpont a globális energiavállalat egyik legmodernebb munkakörnyezete lesz a világon.

Több mint 200 környezeti szenzor (pl. hőmérséklet-, CO2-szint-, páratartalom-mérő berendezés) gyűjt adatokat a budapesti bp irodáról a hatékony működés és a járványhelyzet utáni biztonságos irodahasználat érdekében. A Symbiosy-platform folyamatosan ki is elemzi az üzleti működést és a munkavállalói viselkedést. A begyűjtött adatok alapján a bp rendszeres ajánlásokat kap majd arról, hogyan optimalizálható a munkakörnyezet az Agora Hub-ban.

A bp a közeljövőben továbbra is arra ösztönzi a munkatársait, hogy lehetőleg otthonról dolgozzanak. Amint a munkatársak biztonságban visszatérhetnek az irodába, a Symbiosy támogatni fogja őket abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkakörnyezetet az irodán belül.

A Symbiosy-technológia segítségével a bp feltérképezheti a munkatársainak egyedi igényeit és képes lesz úgy alakítani az irodatereit, hogy azokban mindenki a lehető leghatékonyabban és a legbiztonságosabb körülmények között dolgozhasson.

A teljesítményt és a jó közérzetet növelő irodakialakítás alfája és omegája, hogy tisztában legyünk vele, az irodában tartózkodók mikor, mire és hogyan használják a munkakörnyezetet. A fizikai iroda digitális lenyomataként funkcionáló Symbiosy ennek érdekében folyamatosan begyűjti, kiértékeli és továbbítja ezeket az adatokat a bp szakmai csapatainak, akik így valós időben követhetik nyomon a munkatársak irodahasználati szokásait.

A Symbiosy új szintre emeli az irodai élményt, azáltal, hogy a munkatársak szokásait és igényeit folyamatosan elemezve biztosítja a kellemes munkahelyi közérzetet és ösztönzi a produktivitást. A lehető leghatékonyabb irodahasználatot nemcsak intelligens tárgyalófoglalási-rendszerrel, hanem az egyes megbeszélések hosszának, a résztvevők számának, valamint a foglalási szokások professzionális kiértékelésével is segíti.

A technológia lehetővé teszi a bp munkatársainak azt is, hogy megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb helyet az irodán belül, akár arra van szükségük, hogy könnyen elérhetők legyenek, akár arra, hogy elmélyülten dolgozzanak, akár arra, hogy feltöltődjenek. Ezen felül, bárhol is lépnek majd be az épületbe, arcfelismerő rendszer is könnyíti majd az akadályoktól mentes, házon belüli mozgásukat.

A Symbiosy nem veszi ki teljesen az irányítást az ember kezéből. A rendszer beállításait a munkatársak is könnyen módosíthatják. Az összegyűjtött információkat a rendszer nemcsak megjegyzi, hanem be is építi a dolgozók igényeihez a lehető legjobban igazodó, élményközpontú irodahasználat biztosítása érdekében.

A bp MAKE Architects és a Finta Stúdió tervei alapján készült irodaházában a Symbiosy mellett a HB Reavis „More” szolgáltatásai is megtalálhatók lesznek. Ezek a közérzetjavító funkciók (pl. rendezvények, concierge szolgáltatás, ingyenes kerékpármegosztás, prémium üzemeltetés és más előnyök) növelik az ott dolgozók elkötelezettségét és ezáltal hozzájárulnak a tehetségek bevonzásához és megtartásához is.

Forrás: HB Reavis

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások