hír exkluzív buildecon Gáspár Anna

Elment Gáspár Anna építész, gazdasági szakértő, író


Csépé | 2020.01.09

Élete 80. évében, 2019. december 6-án rendkívüli hirtelenséggel elhunyt Gáspár Anna építész, építésgazdasági szakember, szakíró. Sokakban hagyott űrt maga után, aktív, tevékeny és örömteli élete lezárultával. Nagyon sokan gondolunk rá szeretettel, megbecsüléssel és elismeréssel.

Gáspár Anna (Gáspár Lászlóné Kempfner Anna) 1940-ben született, 1963-ban végzett a BME Építészmérnöki Karán, dolgozott a 44-es Állami Építőipari Vállalatnál, a Lakótervnél, az Építésügyi Tájékoztatási Központban és az Országos Tervhivatalnál. Műszaki-gazdasági szakértő, 1991-ben alapította a Bau-Data Kft.-t Vargha Bálinttal, ennek ügyvezető igazgatója 2000-ig, majd a Buildecon vezetője, az Euroconstruct tagja, az ÉTE Építészeti Szakosztály elnöke.

2020. január 16-án délelőtt 11 órakor búcsúzunk tőle és helyezzük hamvait szeretett férje, Gáspár László mellé a Farkasréti Temetőben. A közös emlékezés 11.15 perckor kezdődik a Farkasréti Temető Makovecz ravatalozójában.

Gáspár Annával a kilencvenes évek végén hozott össze a sors az "Ennyibe kerül egy négyzetméter" kiadvány szerkesztése kapcsán, és egy rendkívül dinamikus és értelmes hölgyet ismertem benne, akivel azóta is össze-összefutottunk, és mindig hasznos kritikával támogatta rendezvényeinket és a Metszet folyóiratot. Hiányozni fog.

Update:

Élete utolsó éveiben komoly irodalmi élete is volt Gáspár Annának, irodalmi kört működtetett, és három kötete is megjelent:
Gáspár Anna: Farkasréti kirakós – Szubjektív tájtörténet
Gáspár Anna: Naspolya – Családi emlékkönyv (1810 – 2016)
Gáspár Anna: Tárlatvezetés

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások