hír épületek tervek cikk Ericson irodaház

Épül az Ericsson új székháza Budapesten


sebesp | 2016.09.27
Letették az Ericsson új budapesti irodaházának alapkövét. A legmodernebb megoldásokat felvonultató Ericsson Ház teljes mértékben a cég igényeire szabva épül. A cég kutatás-fejlesztési egysége az egyik legnagyobb IKT K+F központ hazánkban.

Az Ericsson Magyarország két legnagyobb budapesti telephelye – a K+F központ, valamint az értékesítést és a szolgáltatási üzletágat magában foglaló irodaépület – 2017 végén az addig megépülő ultramodern székházba költözik össze. Az Ericsson budapesti K+F központja, amely az ország egyik legnagyobb IKT K+F központja, továbbra is a számára fontos egyetemek, az innovációs ökoszisztéma közvetlen közelében marad az Infoparkban.

Az új Ericsson Ház építésével a vállalat a Wing Zrt-t bízta meg. A legmagasabb minőségi normák szerint készülő irodakomplexumot mindenben az Ericsson igényeire szabják. Emellett a XXI. század elvárásainak megfelelő szintű megoldásokat felvonultató Duna-parti épület LEED Gold környezetvédelmi minősítéssel rendelkezik – azaz mind az öt környezeti kategóriában (környezeti szempontból előnyös elhelyezkedés, vízfelhasználás hatékonysága, energia és légkör, anyagok és anyagi eszközök, belső környezet minősége) fenntartható megoldásokkal épül.

Ide költözik át az Ericsson budapesti technológiai inkubátorháza, az Ericsson Garázs, valamint itt kapnak helyet a K+F központ fejlesztő laboratóriumai. Az új épület fizikai kialakítása a kollégák közötti interakciók lehetőségét szolgálja (kislétszámú és nagyobb befogadó képességű társas terek, gyors kommunikációt támogató mini tárgyalók, intenzív kooperációt elősegítő, kevés bútort tartalmazó ún. „scrum” szobák, konferencia központ, stb.).

Emellett zöld, belső teraszok, a feltöltődődésre és kikapcsolódásra alkalmas rekreációs centrum, biciklitároló, öltözők, zuhanyzók, különböző funkciójú éttermek, kávézó is várja az ericssonosokat az új helyen. A világos, tágas és rugalmas munkakörnyezet kínálta előnyökhöz bónuszként kapcsolódik a Duna-part vonzó közelsége, valamint a modern, sportolásra, pihenésre és aktív kikapcsolódásra egyaránt alkalmas parkosított zöldkörnyezet (Kopaszi-gát, egyetemi kampusz, Tüskecsarnok).


Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások