sebesp | 2020.10.16

A Canine and Feline Hotel kutyáknak és macskáknak kínál trendi szálláshelyet Paradában, Portugáliában, egy egykori szőlőültetvényen. Kérdés, hogy vajon a kedvencek, vagy inkább a gazdáik-e a minimalista dizájn célközönsége.

Külső folyosók kötik össze a Raulino Silva Arquitecto tervei alapján készült három világos szürke blokkot, melyek a kutya és macska szállodakomplexumot alkotják.

Azok a háziállatok, akiknek gazdái munka vagy nyaralás céljából el kell utazzanak, a Canine and Feline Hotel-ben (Kutyás éa Macskás Hotel) kaphatnak átmeneti elszállásolást, kiélvezve a hely szolgáltatásait, köztük szépségszalont és kisállatmedencét.

Esetleges egészségügyi problémák miatt sem lehet ok aggodalomra, hiszen a helyszínen állatorvosi rendelő is található az egyik tömbben, az ápolóhelyiségek mellett.

A macskaszállás az udvar túloldalán található, tizenkét szobával, amelyek a macskavendégek számára kialakított, nagy tetőablakkal megvilágított fedett játszótér felé néznek.

A kutyák hotelszobái egy másik tömbben kaptak helyet, hogy a különböző fajok össze ne különbözzenek.

A hosszabbik blokk két kennelsort tartalmaz egy folyosó két oldalán, amely a kutyák számára készült fedett játszótérre vezet. A folyosó közepén egy belső kert fut keresztül, elzárva a folyosó két oldalán lévő kutyákat egymás elől. Minden szoba nagy üvegablakokkal rendelkezik, kilátással a kertre.

A lejtős telek adta előnyöket kihasználva ez az épületszárny kétszintes, az alsó szinten lévő, öltözővel és zuhanyzóval ellátott személyzeti részleget csigalépcsőn keresztül lehet megközelíteni.

A padlók tartós és könnyen tisztítható önterülő epoxiból készülnek, a betonra felvitt bevonat egybefüggő felületet hoz létre. A kutyák beltéri játszóterületére egyetlen réteg szürke mikrocement bevonatot alkalmaztak, hogy csúszásmentes, mégis mosható felületet hozzanak létre. Az ajtók és a szekrények fehér, lakkozott MDF-ből készülnek.

Bár egy ilyen tökéletesen megkomponált lakosztályt aligha kívánna bárki is elhagyni, a kutyák a szabadban is játszhatnak, ahol akár a kutyakiképző tábor programjaiban is részt vehetnek.

Nem tudni, vajon a négylábú kedvencek hogyan értékelik a minimalista építészeti miliőt, de a gazdik úgy érezhetik, kutyajó helyen szállásolták el társaikat a zöld lankák felett lebegő steril kennelekben.

Forrás: Dezeen
Képek: João Morgado

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások