sebesp | 2019.09.29

Átadták a Gyarmati Dezső Uszodát Máriaremetén.

Átadták a főváros II. kerületében a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát szombaton, a több mint hétmilliárd forintból megvalósított létesítmény, amely kedden nyitja meg kapuit, három medencével, több mint 2 000 m2-nyi vízfelülettel szolgálja majd a lakosság és a gyereksport igényeit.

A belső fedett térben kialakított,  ezer ember befogadására alkalmas kétoldali nézőtéri lelátóval ellátott 50×25-es nagy medence keresztirányú megosztásával és elválasztásával két 25×25-ös vízfelület választható le, amelyek egy időben tudják szolgálni a lakossági úszás igényeket és a vízilabdautánpótlás-edzések megtartását. A teljes medencetér 10 sávjával, akár nemzetközi úszóverseny lebonyolítására is alkalmas. A létesítményen belül büfé és fitneszterem is készült. A kültéri 33×20-as medence, amellett, hogy nyáron strandként üzemelhet, szintén alkalmas vízilabda-mérkőzések lejátszására. Kialakítottak még egy 20×10-es tanmedencét is, amelyben délelőttönként a környék iskoláiból érkező gyerekek úszásoktatása zajlik.

Sötétszürke, tiszta geometriai elemekből építkező külső tiszta fehér belsőt takar, melyet szinte csak a medencék kéklő víztükre tör meg.

A Gyarmati Dezső Uszoda építése 2018 márciusában kezdődött. A fejlesztések folytatódnak, és a tervek szerint 2020-ban az úszócsarnokot összekapcsolják a szomszédos Pokorny József Sport- és Szabadidőközponttal. 

Az létesítményt PLANT-Atelier Péter Kis és Tecton Építészmérnöki és Tanácsadó Kft. közös konzorciumának koncepciója alapján valósult meg. 

Forrás: MTI / Gyarmati Dezső Uszoda

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások