családi házak épületek Peking

Gyöngyszem a sikátorok labirintusában


sebesp | 2019.05.23

Csak be kell kötni a hálózatba, és készen is van. A People's Architecture Office által tervezett apró Plugin House a peking régi sikátorok közé ékelődik. Példa arra, hogy a kis házak is hozzájárulhatnak a hagyományos lakónegyedek megőrzéséhez.

Mrs. Fan egy hagyományos kínai családból származik, a Changchun Jie negyedből, amely Peking történelmi központjában fekszik. Vissza akart költözni, de a magas ingatlanárak ezt nem tették lehetővé. Más megoldásra volt szükség: a People's Architecture Office előregyártott modulja alkalmazkodó, olcsó alternatívát kínál, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy továbbra is Peking régi városrészében éljenek.

A személyre szabottan, előregyártott panelekből épített, igényesen kialakított ház két térelemből és egy sor ferde tetőfelületből áll, amelyek nem állnak a napfény útjába, és nem akadályozzák a szomszédok kilátását. Egy egyszerű, két nap alatt összeszerelhető, szigetelt "plug-in" rendszer. A belső teret nappali, kis konyha és fürdőszoba alkotja, melyet a magasan elhelyezett ablakok napfénnyel árasztanak el.

A Plugin House koncepciója mögött az eredeti gondolat az volt, hogy megoldást keressenek az észak-kínai sűrű városokban még fellelhető hagyományos sikátorok megmentésére a városközpontok egyre intenzívebb átalakulási folyamatában.

Forrás: Detail Online

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások