sebesp | 2018.03.10
A dán BIG a New York-i Chelsea negyedben épülő csavart lakótornyainak új látványterveit mutatta be. Az egyébként magyar fejlesztésű tervezőszoftvert is használó iroda láthatóan keresi a digitális tervezés határait.

A The Eleventh néven futó ingatlanfejlesztés a metropolisz High Line parkja mellett épül. A két különböző magasságú bronz és travertin borítású tornyot csavart hasábként tervezték, amelyeket ennek eredményeként ferdének lehet majd érzékelni a Hudson folyó felől. Mindkét épületelem hálós homlokzatburkolattal készül, amelynek részét képező ablakok a falak lejtését követve lépcsőznek.

A HFZ Capital Group fejlesztői számára tervezett, The Eleventh tornyok egy alacsonyabb, a belső udvart körbezáró pódiumszerű épülettömegből emelkednek ki. A fejlesztés összesen 236 lakóegységet tartalmaz: a West Tower 149 otthont, míg a többi a East Tower-ben található, és egy hatszáz szobás szálloda a Six Senses spakomplexummal.

A BIG sztárépítészek sorának munkáihoz társul be a High Line környezetében. A közelben olyan híres építészek munkái találhatóak, mint Zaha Hadid lakóépülete, Renzo Piano múzeuma, vagy Jean Nouvel és Frank Gehry irodaépületei.

Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások