sebesp | 2018.04.09
A Populous tervezi azt a 18 000 férőhelyes, gigantikus földgömb formájú "next generation" arénát, amely mind zenei, mind sportesemények számára helyszínül szolgál majd Londonban.

A Madison Square Garden Company (MSG) által kijelölt helyszín (London és Las Vegas) első vázlatai az év elején láttak először napvilágot. A szórakoztatóipari cég most további részleteket tárt fel a "következő generációs rendezvényhelyszínről", a MSG Sphere London-ról.

A gömb teljes külső felületét olyan digitális képernyő borítja, amelyek lehetővé teszi művészeti alkotások megjelenítését, sőt magát a hatalmas glóbuszt teszik mindig változó műalkotássá. Belül az arénában egy olyan képernyő kap helyet, amelyet az MSG a "a Föld legnagyobb és legrészletesebb felbontású média megjelenítőjeként" ír le.

A hagyományos zenei események mellett az MSG Sphere London-t e-sport események megrendezésére is tervezik. Ezek az események olyan közönséget vonzanak, akik élőben néznek videojáték-versenyeket.

"Ez egy fontos mérföldkő a cég azon víziójában, hogy az élő szórakoztatást újradefiniálja olyan ikonikus rendezvényterek segítségével, amelyek korszakváltó technológiákat tartalmaznak és úttörő szerepet vállalnak a magával ragadó élmények új generációjával."

A londoni Olimpiai Park területen megvalósuló arénában számos csúcstechnikai audiovizuális berendezés megtalálható majd, köztük egy egyedi gömbkamerás rendszer és igény szerint állítható akusztikai rendszerek.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások