sebesp | 2019.11.12

Floridában elkészült a világ első gitár formájú szállodája, mely esténként a hatvanas éveket idéző fényjátékkal kápráztatja el vendégeit.

A harminchat emeletes, éttermeket, konferenciatermet és kaszinót is magában foglaló, medencékkel körülvett torony építészetileg kétségtelenül jelenthetett némi kihívást a Las Vegas-i Klai Juba Wald Architecture építészei számára, de a projekt igazi attrakciója a show-bizniszben keresendő. 

A Seminole Hard Rock Hotel & Casino in Hollywood, Florida homlokzatába LED fényforrások garmadáját integrálták, melyek önmagukban is változatos fényjátékok megrendezését teszi lehetővé, de az épület tövében elhelyezett színpadon bemutatott előadások látványos hátteréül is szolgál.

A szálloda főhomlokzata egyszerre médiafal és dinamikus szobrászati alkotás, 16 800 V-Stickkel (nagy teljesítményű LED-ekkel felszerelt videomegjelenítőkkel) van kitöltve, amelyek kivetítőként és díszletként is szolgálnak a napi zenei programokhoz. A rendezvények alkalmával minden V-Stick a programozásnak megfelelően különböző színekkel, sebességgel, mintákkal vagy irányokkal képes világítani. 

A szálloda 3D-s BIM modelljében minden részletet kidolgoztak az egyes V-Stick-ek pixelképezéséhez, beleértve a helyzetét, az irányát és az elektromos hálózati kapcsolatokat. A modellt a tervezett vizuális tartalmak megmintázására is használják, mielőtt az épületen megjelenne.

Forrás: v2com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások