sebesp | 2013.07.23
Hamarosan elkészül a Hong Kong-i Műszaki Egyetem új épülete. A Zaha Hadid Architects tervei alapján épült Innovation Tower a leendő dizájnereknek ad majd otthont.

A Hong Kong Polytechnic University kampuszán elkészült épület megvalósításának célja egy új Ázsai jelentőségű formatervezési központ létrehozása volt. 12.000 négyzetméteres oktatási területén 1500 hallgatót fogad majd az új létesítmény. A 76 méter magas épület a klasszikus torony és lepény tipológia sajátos ötvözete, a két épületrészt körbefutó áramvonalas formák kötik egybe. Ékorrú hajó formájával lendületesen hasít a kampusz többi épülete közé.

Hadid irodáját 2008-ban bízták meg az épület megtervezésével, 25 évvel azután, hogy 1983-ban először dolgozott Hong Kong-ban a „The Peak” néven ismert szabadidős klub tervein.

„Öröm ismét Hong Kong-ban dolgozni. A város olyan sokszínűséggel rendelkezik környezetében és kultúrájában egyaránt, ami tükröződik réteges és porózus városi szövetében. Az építészet hézagmentes folyamatosságát vizsgáló saját feltáró kutatómunkánk éppen ezt a paradigmát követi, melynek Hong Kong az élő bizonyítéka.” – mondta Zaha Hadid brit építésznő a Hong Kong-i Műszaki Egyetem projektjének bejelentése alkalmával.

Forrás

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások