hír épületek tervek cikk Duna Medical Center duna-part

Hatalmas magánkórház lesz a Duna-parti szellemházból


sebesp | 2016.04.06
A munkaterület átadásával megkezdődött Magyarország legnagyobb magán-egészségügyi befektetésének második fázisa, a Duna Medical Center kórházának építése. A IX. kerületi, Duna-parti vasbeton szerkezet és munkagödör 8 év után teljesen átalakul.

A szerkezetépítés során a már meglevő vasbeton szerkezetre 2 új emelet épül, így a kész épület 8 emeletes lesz. A vasbeton szerkezet mellett található, hosszú évek óta üresen álló munkagödörben 3 szintes mélygarázst alakítanak ki. A szerkezeti munkák kivitelezésével az Épszerk Pannónia Invest Kft.-t bízták meg.

A Duna Medical Center Kórháza 2017 végére készül el, 130 betegággyal, valamint 7 műtővel fog működni.

A szerkezetkész épületet és a mellette levő telket a magánkórház alapítói 3,3 milliárd forintért vették meg a Demján Sándor-féle TriGranittól. A projekt teljes költségvetése korábbi hírek szerint kb. 12 milliárd forint lesz.

„Az elmúlt nyolc hónap eredményei bebizonyították, hogy van igény a világszínvonalú magán-egészségügyi szolgáltatásra Magyarországon: a Duna Medical Center Szakrendelőjének és Sebészeti Központjának betegforgalma rövid idő alatt megháromszorozódott. A Duna Medical Center Kórházában is törekszünk majd arra, hogy elismert szakemberekkel, nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiás felszereltséggel, kivételes környezetben gyógyítsuk pácienseinket” nyilatkozta a Duna Medical Center igazgatótanácsának elnöke, Igor Iankovskyi ukrán üzletember.

Forrás: HVG.hu / Index.hu
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások