rendezvény fenntarthatóság green city HuGBC Öko-logikus városfejlesztés

Hogyan alakítsuk át városainkat?

A HuGBC urbanisztikai konferenciája: április 24-25.


Csépé | 2012.04.10
Nagyon sok gyakorlati, hasznosítható tudás külföldi és magyar urbanista előadóktól, megoldások, amelyek komoly haszonnal járnak, külön anyagi ráfordítás nélkül – egyebek mellett ezt is kínálja a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete tavaszi „Város a fenntarthatóság felé” konferenciája.

Sok kérdéssel kell megbirkóznia annak, aki ma városfejlesztéssel kíván foglalkozni, hiszen egy olyan jól működő rendszert kell létrehoznia, amely a gazdaság, társadalom, építészet, kultúra és környezet egységén alapul. Sokat és sokszor hallottak már a holisztikus városfejlesztésről és talán úgy gondolják, sok újat már nem tudhatnak meg e megközelítésről.
De talán mégis!

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesületénél (HuGBC) egy olyan szakmai munka vette kezdetét, amelynek célja, hasonlóan a világ más országaiban lévő társszervezeteihez, Magyarországon is elindítani egy olyan platformot, amely lehetőséget teremt a hazai és nemzetközi szakmai diskurzusra egyaránt. Ennek egyik első rendezvénye a most megrendezésre kerülő „Város a fenntarthatóság felé” konferencia, amely magyar és külföldi példákon keresztül enged betekintést a környezettudatos városépítés folyamatába.

MIT kapnak konferenciánktól?
Mitől lesz sikeres egy holisztikus megközelítésű fejlesztés? Milyen tényezőkre van szükség, hogy sikeres legyen a holisztikus megközelítésű fejlesztés? Miért van szükség paradigmaváltásra a városfejlesztésben? Mi a lényege az integrált tervezésnek és miért ez a jövő kulcsa az urbanisztikában?
Erre és még sok más kérdésre kapnak választ a konferencián.

MIÉRT érdemes ellátogatni konferenciánkra?
Globálisan komoly kérdés az urbanizáció, melyre lokálisan kell megtalálni a helyes válaszokat! Mit is rejt magában ez a hangzatos mondat? – Példákat, példákat, példákat, amelyek testközelből mutatják, be hogyan lehet sikeresen átültetni az elméletet a gyakorlatba.
Célunk, hogy illusztráljuk azokat a területeket, ahol jól bevált segédeszközök, vagy csak egyszerűen óriási potenciálok lelhetők fel, ha az eddigi módszerekkel szakítunk és a környezeti adottságokat kihasználva, holisztikusan tervezzük településeink jövőjét.

HOGYAN tudja kamatoztatni az itt szerzett ismereteket?
Konferenciánkon összefoglaló képet és nagyon sok gyakorlati, hasznosítható tudást kapnak szakértő előadóinktól. Szép számmal mutatunk be olyan megoldásokat is, amelyek komoly haszonnal járnak, külön anyagi ráfordítás nélkül. Mindez pedig egy csokorba kötve, egy helyen! S ha ez még nem lenne elég, csatlakozzon hozzánk konferenciánk másnapján, ahol testközelből mutatunk be néhány előremutató fejlesztést!

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete tavaszi konferenciáját a MÉK akkreditálta.

Részletes program: http://hugbc.hu/konferencia_2012_aprilis.php

Regisztráció: http://tervlap.hu/varos_a_fenntarthatosag_fele

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások