sebesp | 2016.12.09
A Mol átalakítaná a benzinkútjait, hogy ott ne csak tankolni lehessen, hanem mindenféle szolgáltatás is elférjen benne. Látványterveket is készítettek az elképzeléshez.

Idén októberben jelentette be a Mol, hogy a jövőben túllépnének a hagyományos benzinkutak koncepcióján, helyette komplex szolgáltatóhelyekké, úgynevezett mobilitás-szolgáltatási rendszerré alakítanák a töltőállomásokat.

A vállalat novemberi belső újságjában megjelentek ezeknek a jövőbeni benzinkutaknak a látványtervei is, és már első ránézésre is meglepőek: emeletes benzinkutakról van szó, ahol a kiadvány szerint fosszilis és alternatív üzemanyagokat egyaránt meg lehet találni.

A tervekben szerepelnek szupergyors wifivel felszerelt termek, ahol az üzleti utazók találkozókat szervezhetnek és akár dolgozhatnak is, de az autósok feltöltődését szolgáló funkciók is helyet kapnának: lenne wellnessrészleg, zuhany, pihenő, de még masszázsszékeket és alvófoteleket is lehetne használni a pihenőterületen. Lenne tetőterasz, játszósarok és nagyobb zöldterületek is.

A benzinkutak szolgáltatásai között szerepelne a pénzügyi és személyes asszisztencia, a kisállatok ellátása. A töltőállomásokon lehetne majd felvenni online rendeléseket is, sőt akár car-sharinggel is foglalkoznának.


Forrás: HVG.hu 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások