pályázat BIM alapú tervezés parametrikus tervezés

Innováció az építőipari beruházások tervezésében


MagócsiAnikó | 2022.01.28

A tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját egy magyar fejlesztésű projekt. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

A Paulinyi & Partners Digital Solutions projektjének keretében egy beruházás-előkészítést és tervezést segítő szolgáltatás fejlesztése a kitűzött cél, amely a tervezés teljes időtartamában segíti mind a tervezők, mind a beruházó munkáját. A big data adatfelhasználáson alapuló beruházáselőkészítés támogatása IoT rendszermegoldásokkal különböző szoftvereket, parametrikus és BIM tervezési módszereket köt össze. A projektelőkészítést a kinyert adathalmazból felépített szimulációk támogatják, amelyek modellalapúvá formálják a kommunikációt és a döntéselőkészítést, de a szolgáltatás már az építési igény megjelenésekor támogatja a beruházói döntéseket.

A csapat a projektre a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázaton kapott támogatást, mely a költsgek nagy részét fedezi.  A  további cél egy olyan átfogó szolgáltatáscsomag kifejlesztése, amelynek segítségével a tervezés és a beruházás előkészítés hatékonysága szignifikánsan növekedhet. 

Forrás: sajtóanyag

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások