hír épületek luxushotel Tokaj

Introvertált és extrovertált hangulatok az új tokaji luxushotelben


sebesp | 2020.03.13

Tokajban egy egykori bánya területén elkezdték az új 100 szobás, ötcsillagos Grand Hotel Tokaj építését.

A „Grand Hotel Tokaj” fejlesztését a beruházó Tokaj Csurgó Völgy Ingatlanfejlesztő Kft. 2017 júniusában kezdte meg, a 2,5 éves tervezési szakasz eredményeként véglegesedett a 100 szobás, öt csillagos kategóriájú szálloda terve, összeállt a projekt finanszírozási háttere, és 2020. március 3-án a beruházás a megvalósítás szakaszába lépett.

A projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Magyarország Kormányának 3,449 milliárd Ft összegű támogatásával és a Sberbank Magyarország Zrt. hosszútávú projektfinanszírozásával valósul meg.

A kiadott sajtóközlemény értelmében a múlt évben indított közbeszerzési eljárás eredményeként az Aktuál Bau Kft. és a Grabarics Kft. konzorciuma nyerte el a kivitelezési munkákat. A beruházás kivitelezési szakaszának tervezett befejezési határideje 2021 évvége.

A lapostetős szálloda több mint 10 000 m2-es területtel rendelkezik majd, pincéjében a gépészet kap helyet, földszintjén pedig a lobbi, étterem, bár, wellness, konyha, irodák és egyéb kiszolgáló részek helyezkednek el. A szobák a további négy szinten kapnak majd helyet. A Singer Design építésziroda honlapjáról az is kiderül, hogy a kifelé és befelé forduló hangulatban megfogalmazott szobák mellett introvertált tematikájú étterem és fürdő, valamint extrovertált hangulatú tetőterasz és bár teszi majd egyedivé a létesítményt.

Forrás: Tokaj honlapja

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások