Csépé | 2020.02.13

Újabb világhírű iroda előadója, a Snøhetta egyik vezetője, Patrick Lüth is elfogadta az invitálást a XVII. MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszusra. A norvég iroda első alkalommal prezentálja személyesen a szakmai közönség előtt Budapestre készített városfejlesztési tervét.

Patrick Lüth az innsbrucki egyetemen diplomázott, ahol később építészetet tanított, ma a Snøhetta osztrák irodájának igazgatója. Oslóban, a Snøhettánál, Európa egyik legismertebb építészeti stúdiójánál dolgozik, és számos olyan nemzetközi projektben közreműködött, amely a Snøhetta filozófiáját erősíti, és amelynek középpontjában az építészet és a táj közötti szoros kapcsolat állt. A francia Cao Perrot stúdióval együttműködve a Wattens-i Swarovski Crystal World innovatív projektjén dolgozott, és 2014-ben részt vett a New York-i Ground Zero emlékmű és múzeum tervezésében.

A Budapest Déli Városkapu Fejlesztés tervpályázaton a Snøhetta Innsbruck és a Verkehrsingenieure Besch und Partner közös pályázatának építésze Patrick Lüth volt, a tájépítész Paolo Fortuna, a közlekedéstervező Gerhard Josef Engstler. A nyertes pályázat itt tekinthető meg.

Az eseményt Dr. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár fogja megnyitni, és Martha Thorne témafelvezető előadásához hozzászólva Dr. Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár Egy zöldebb Budapestért címmel fogja bemutatni a skandináv várostervezés megjelenését Budapest fejlesztésében.

A teljes, kibővült program itt található, ahol jelentkezni is lehet a még szabad helyekre.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások