hír rendezvény

Látogatás Európa legnagyobb városi beruházásán és Zaha Hadid épületén


Csépé | 2015.09.15
Az Erste Campus hipermodern épülete csak januárban készül el, de a Henke Schreieck tervezőiroda képviselője bemutatja (kívülről) az épületet. Megtekintjük a Wimmer, Hoffmann és Hotz kollégák tervezte új Hauptbahnhofot, és mellette a Sonnwendviertel új negyedet. Zaha Hadid egyetemi épülete sem marad ki a programból.

Zaha Hadid LLC épülete a Wirtschaftsuniversität új Campusán nemcsak egész világon keltett hatalmas feltűnést, de tavalyi buszos városnézésünk fénypontja is volt. Így idén sem marad ki a programból a kétórás szakmai túra, melyen a ferde falú, őrült épület mellett természetesen a Campus többi épületét is megtekintjük.
A Hauptbahnhof épülete önmagában is érdekes, rombuszos, hullámzó teteje csak látszólag szimpla látványelem. A beruházás illeszkedik abba a trendbe, mely a nyugat-európai fejállomásokat átmenő, multifunkciós állomásokká alakítja. Az átalakítás kapcsán felszabaduló vasúti területeken Európa legnagyobb városi beruházása zajlik: félmillió négyzetméternyi iroda, ötezer lakás épült vagy épül még. Januárra várható az Erste Campus épületének elkészülte, mely most nem látogatható, de a Henke Schreieck iroda jóvoltából a koncepcióját, a terveit, és a direkt e célra kifejlesztett szerkezeteit megismerhetjük. A Sonnwendviertel névre hallgató lakónegyedben Christoph Gollner mérnökkolléga kalauzol minket, egyebek között Klaus Kada élénk színű lakótornyait, vagy a Smart lakásokat ismerhetjük meg.
Mostani buszos szakmai utunk is „száguldó konferencia” műfajú, azaz az utazás óráit szakmai képzésre is kihasználjuk Bécs felé. (Az Erste Campus klímahomlokzatáról, a Hauptbahnhof fémlemez fedéséről, a Zaha Hadid-épület zsaluzásáról, és a Sonwendviertel lakóépületeinek színes hőszigetelő rendszereiről, a WU campus épületeinek fémhomlokzatairól lesz szó.)
A programot a MÉK 2 ponttal akkreditálta (2015/179), a részvételi díj kreditponttal 11.024 Ft + áfa (bruttó 14.000 ft), kreditpont nélkül 9.449 ft + áfa (bruttó 12 000 ft.). (A részvétel egyébként sem kötött kamarai tagsághoz.)
Aggodalmas kollégáknak: ha a határon esetleg torlódás alakulna ki, a buszok Rajka felé kerülnek, ez a résztvevőknek pluszköltséget nem okoz, az esetleges 10-15 perces plusz menetidővel pedig kalkuláltunk (de az elmúlt hetek gyakorlata alapján még erre a kis kellemetlenségre is elég kicsi az esély). Az utazáson csak magyar (vagy uniós) állampolgárok vehetnek részt, érvényes személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel.
Jelentkezés és részletes program itt. A jelentkezéseket sorrendben fogadjuk, a buszok beteléséig.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások