hír épületek Budapest irodaépület OK2 Építész Iroda

Kortárs épületszárny kukkant be hamarosan a Margit körútra


sebesp | 2020.06.20

Folytatódik a Margit körút egyik ismert műemlék épületét és környezetét megújító "HomeWork" ingatlanfejlesztési projekt. Megoldást találtak a telken álló nagy platánfa megóvására is.

A Codic Hungary a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán található műemléki iskolaépület és a környező zöldfelületek megújításával Buda egyik évtizedek óta fejlesztésre váró ingatlanjának rehabilitációját kezdte el májusban. Az OK2 Építész Iroda tervei alapján elkezdődő munkálatok során 3600 négyzetméternyi irodát, felső kategóriás lakásokat, mélygarázst, üzlethelyiséget és a jelenleginél nagyobb, gondozott parkot is kialakítanak. A több mint 20 millió euró értékű beruházást a tervek szerint 2022 második felében fejezik be.

A Codic – hazai és nemzetközi szakértők bevonásával – mérlegelte a fejlesztési területen található platánfák áthelyezésének alternatíváit. Ennek eredményeként, az önkormányzattal együttműködve, két kisebb platánfát a kerületen belül már biztonságosan áthelyeztek. Az elmúlt hetekben ismételten megvizsgálták a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló nagy platánfa átültetésének lehetőségét. Mivel ez a fa méretei miatt rendkívül kockázatos lett volna, a fejlesztő úgy döntött, hogy – annak ellenére, hogy a fa kivágásához szükséges összes jogosítvánnyal és érvényes építési engedéllyel rendelkezik –, saját költségén módosítja a terveket, és megőrzi a platánt.

A Margit körúti iskola 1883-1884-ben emelt épülete a historizmus korának jellegzetes téglaarchitektúrája, a kor iskolaépítészetének értékes példája, a főváros egyik legkorábbi iskolaépületeként is védendő műemléki értéket képvisel.

A Codic International 1970 óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel, Európa-szerte számos többfunkciós projekt – iroda, businesspark, bevásárlóközpont – fűződik a cégcsoporthoz. A Codic Magyarországon, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban és Spanyolországban aktív. A Codic Hungary első hazai projektje a Krisztina Palace irodaház volt 2010-ben.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások