sebesp | 2020.07.28

Megújul Kapolcson a Kuthy-kúria, amely MűvészVölgy Kúria néven új szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel, parkolóval és új főtérrel várja ősztől a látogatókat.

Komplex turisztikai fejlesztéssel megújul a kapolcsi Kuthy-kúria, amely kibővített attrakciókkal és szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel és új főtérrel várja majd a látogatókat. A Kúria, építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira, továbbra is a kulturális és fesztivál turizmus egyik kiemelkedő helyszíneként funkcionál majd. A fejlesztések mintegy 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulnak meg, a projektben a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi partnerként vesz részt.

A Kúria pincéje és földszinti terei kívülről is önállóan megközelíthetővé válnak, az épület pincéjében pedig egy több funkciós helyiség-együttes jön létre, amely alkalmas lesz kisebb műhelymunkák, rendezvények lebonyolítására. A földszinti térben a Művészetek Völgye Látogatóközpontban állandó, ingyenes kiállítás kap helyet, bemutató, interaktív filmvetítéssel.

A Kúria előtti közösségi téren, a szabadtéri játékra alkalmas tematikus játszótér is megvalósításra kerül. A kerékpárosok számára a Kúria épülete megállóhelyként és felüdülő helyként is funkcionál. A jelenlegi parkoló helyén rendezett és modern köztérvilágítással ellátott teret alakítanak ki, amely szabadtéri vásárok, szabadtéri koncertek szervezésére ad lehetőséget. A tér végében töltőállomással ellátott akadálymentesített parkoló épül, amely mozgássérültek, családok megállását is elkülönítetten lehetővé teszi, valamint elektromos gépjárművek számára töltőállomás is létesül.

Eközben az újonnan kialakított főtéren már áll a Hello Wood csapata által tervezett egyedi pajtaszínház szerkezeti váza, amely nagyobb szabadtéri előadásoknak, koncerteknek és filmvetítéseknek színpadául szolgál majd.

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség / OXO Properties Facebook-oldala

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások