hír épületek cikk kápolna Makovecz

Megvalósulhat Makovecz Imre Rózsakápolnája


sebesp | 2018.04.29
Nyolcévnyi előkészítés után hamarosan elkészülhet a Makovecz Imre által megálmodott szőregi Rózsakápolna, mivel a megvalósításhoz szükséges 115 millió forint már a Szeged-Csanádi Egyházmegye számláján van.

Magyarország kormánya 2013-ban döntött arról, hogy jelentős anyagi támogatást biztosít a már megtervezett, illetve tervezésre előkészített, Makovecz Imre nevével fémjelzett épületek megvalósítására. Ennek jegyében nyújtottak be pályázatot a szőregi Rózsakápolna kivitelezésére. Egy tavaly októberi kormánydöntés értelmében a Rózsakápolna felépítésére 115 millió forintos állami támogatást kap a Szeged-Csanádi Egyházmegye, amely összeg már meg is érkezett a püspökség számlájára.

Szőreg egyháztörténete és vallási élete szempontjából is jelentős esemény a Makovecz tervezte temetői kápolna elkészülte – hangsúlyozta Miklós Péter történész, akinek nemrégiben jelent meg A szőregi templom kétszáz éve című könyve. Miklós hozzátette: a Rózsakápolna egyedisége és építőművészeti értéke miatt is kiemelkedik majd a dél-alföldi egyházi épületek sorából.

Forrás: Délmagyar.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások