hír rendezvény kiállítás cikk design egyetem építészet faépítészet kapolcs MOME workshop

Óriáscsiga a Művészetek Völgyében

A kapolcsi fesztivál megnyitójának napján bemutatták a nagyközönségnek a Hello Woodon készült faépítészeti installációkat.


Hanna | 2011.07.27
A Hello Wood 2011 egyhetes alkotótábor a Művészetek Völgye programsorozat előtt két héttel, a Kapolcs és Vigántpetend közötti, festői szépségű Csórompusztán került megrendezésre. A résztvevő csapatok idén is kitettek magukért, egy hét feszített munka után, a nyitónapon teljes pompájukban csodálhatta meg minden érdeklődő az elkészült alkotásokat!

Július 22-én, pénteken ünnepélyes keretek között megnyílt a Hello Wood workshop kiállítása Csórompusztán, a Kapolcsi Művészetek Völgyével karöltve.

A Csiga, mint monumentális, ikonikus alkotás, a workshop védjegyévé vált a hét alatt. A várakozásoknak megfelelően a legnagyobb sikere a Csigamenetnek volt, hiszen több tucat ember mozgatta a 4 méter magas, 40 négyzetméter alapterületű monumentális lécalkotást, amely körbement a csórompusztai réten. A gyerekek elsőszámú kedvence természetesen az Anya Pihenő megoldása volt, amely sokaknak biztosított pár perces nyugalmat a megnyitó előtt és utána egyaránt.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, a Csigamenet verőfényes napsütésben indulhatott útjára, és még Bakos Maximtól, Pozsár Pétertől és Varsányi Tibortól, a Jaf Holz ügyvezető igazgatójától, is meghallgathattunk néhány nyitó mondatot, sőt még az alkotóhéten részt vevő színészek dala, a Csórompusztai Lustabasszus is elhangzott, mielőtt elkezdett cseperegni az eső.

A változékony idő ellenére rengeteg érdeklődőt vonzott az elkészült faépítészeti és tipográfiai installációkkal teli völgy. Építészek, művészek és a Kapolcsra tartó látogatók érkeztek, sokan családostul, így a szülők legnagyobb örömére a gyerekek minden mozgó építményt ki is próbáltak azonnal.

Estére az eső is elállt, így levetítésre kerülhettek a workshopon készült videók és kisfilmek. A megnyitó záróakkordjaként a mókuskerék is életre kelt, tett egy sétát készítőivel Kapolcsra, a helyi rendőrség legnagyobb megdöbbenésére.

“Hihetetlen energiája volt az alkotótábornak, amit csak most kezdünk igazán felfogni. Olyan közösség jött létre az egy hét leforgása alatt, amilyet már rég nem tapasztaltam. Jóval a fesztivál vége után, még most is beszélnek, leveleznek egymással a diákok, komoly szakmai és baráti kapcsolatok alakultak ki. Pozsár Péterrel azt tervezzük, hogy jövőre ismét léptéket vált a Hello Wood, újabb művészeti ágakat vonunk be, de ami még ennél is fontosabb: nem művészeti területeket is szeretnénk meghívni, például mérnököket, közgazdászokat, jogászokat stb. Továbbá erősítünk majd a nemzetközi résztvevők számán is, hogy egy európai szintű alkotótábor jöhessen létre. Most viszont a Szigetre koncentrálunk, ahol augusztus 4-én elkezdjük építeni a kiállítást.” - mondta Bakos Maxim, a MOME line ügyvezetője
A kép és videó anyag megtekinthető az alábbi linkeken:A Hello Wood Fesztivál hivatalos honlapja: www.hellowood.eu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/HelloWood
Hello Wood videoalbum: http://vimeo.com/album/1644728

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások