sebesp | 2014.10.19
A francia sztárdizájner alacsony energiafelhasználású faházat tervezett egy vezető európai készházgyártónak, és jelentős rezsicsökkenést remélve be is cuccolt a prototípusba.

Elkészült az első darabja a Philippe Starck által tervezett második, rendelésre gyártott lakóházsorozatnak. A PATH (Prefabricated Accessible Technological Homes, Előregyártott Elérhető Technológiával készült Otthonok) négy különböző épülettípust foglal magába, összesen 34 alaprajzi variációval, ezek mindegyike harmad annyi energiát használ fel egy hasonló, hagyományos technológiával épített házhoz képest. A legkisebb 140, a legnagyobb 350 négyzetméter alapterületű, a szobák száma egy és nyolc között választható.

„A PATH” a lehető legszélesebb réteget célozza meg, ezért döntöttem úgy, hogy nem nyilvánítok semmilyen irányú építészeti gesztust. Nem akarok senkire semmit ráerőltetni, az építészeti lehetőségek nagyon tágak és rugalmasak – mondta Stark. A Monfort karakteres főpárkánnyal rendelkezik, de más típusú tetők is rendelhetők hozzá.

Az elkészült kétszintes prototípus 50 százalékkal több energiát termel, mint amennyit elfogyaszt, ami nagyrészt a szerkezetbe rejtett energiatudatos technológiai rendszereknek köszönhető, melyek közül a jövőbeli megrendelők igényeik szerint választhatnak.

Stark új otthonát pályája során tervezett bútorokkal rendezte be.

Forrás: http://www.dezeen.com/2014/10/17/philippe-starck-path-prefabricated-low-energy-home-prototype/

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások